Vojvodina dovela reprezentativca Luksemburga

Izvor: B92, 31.Jan.2024, 10:25

Vojvodina dovela reprezentativca Luksemburga

Novosadska Vojvodina dovela je pojačanje u defanzivnoj liniji nastalo odlaskom štopera Lazara Rosića u Kinu.

Crveno-bele je pojačao 22-godišnji Seid Korać, reprezentativac Luksemburga koji stiže iz švedskog superligaša Degerforsa.

U minulom delu sezone odigrao je 25 utakmica u postigao jedan pogodak.

Korać je sa Vojvodinom potpisao troipogodišnji ugovor.



"Iako je rođen u Luksemburgu, Korać je naše gore list i govori srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jezik",
rekao je sportski direktor Vojvodine Marko Jovanović, "Verujemo da ćemo s njim dobiti na čvrstini u odbrani, a već je u Novom Sadu odradio neophodne preglede. Do sada je nosio dres švedskog superligaša Degerforsa".

Korać je ponikao u luksemburškom Rodanžeu, a potom nastupao za nemački Nirnberg, danski Esbjerg i kiparski Akritas Čiorakas.

Prošao je kroz sve reprezentativne selekcije svoje zemlje, a za najbolji tim je debitovao 11. novembra 2020. godine, u prijateljskoj utakmici s Austrijom.

"Veoma mi je drago što sam došao u ovako veliki klub. Siguran sam da ćemo biti uspešni i da ćemo osvojiti mnogo trofeja. Generalno pratim srpski fudbal, pratio sam Super ligu, ali i Vojvodinu letos protiv APOEL-a. Poznajem pojedine igrače, znam kako su im tekle karijere i srećan sam što ćemo deliti svlačionicu. Raduje me što ću odmah početi da treniram sa njima i nadam se da ću se što pre prilagoditi, a onda da počnemo i zajedno da pobeđujemo za Vojvodinu", izjavio je Korać.

On smatra da će mu bogato inostrano iskustvo olakšati period adaptacije na "Karađorđu".



"Stekao sam veliko iskustvo u Švedskoj, odigrao sam dosta utakmica, zadovoljan sam kako sam igrao, iako nismo bili uspešni. Sada sam ovde, maksimalno fokusiran na Vojvodinu",
zaključio je Korać.

Pre Koraća, Vojvodinu su ove zime pojačali Dragan Rosić, Vukan Savićević i Njegoš Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Voša dovela reprezentativca Luksemburga

Izvor: Radio 021, 31.Jan.2024

Štoper Seid Korać novo je pojačanje Fudbalskog kluba Vojvodina.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.