Izvor: RTS, 26.Sep.2022, 18:23

Velika borba, maraton i dva preokreta, na kraju odbojkašice Srbije savladale Bugarke

Odbojkašice Srbije savladale Bugarke sa 3:2 (25:21, 22:25, 25:27, 25:22, 15:9) u meču drugog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu. Naša selekcija se sada seli u Poljsku gde u četvrtak od 16.00 u Lođu igra protiv Nemačke meč trećeg kola grupne faze takmičenja.
Velika borba i sjajnan meč dve selekcije. Igra dostojna eliminacione faze. Devojke su letele po terenu. Svaka lopta kao da je bila presudna. Srbija je povela, Bugarke su preokrenule. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ipak naša selekcija se izborila za odlučujući set. Na kraju tas na vagi prevagnuo je na stranu Srbije i naše devojke stižu do važne pobede.

Bugarke su nešto bolje ušle u meč i stekle početnu prednost od tri razlike. Naše odbojkašice su brzo preokrenule rezultat i sredinom seta imale su dva poena prednosti. Neizvesnost je trala sve do finiša seta, kada naše devojke uspevaju da vežu još par poena, steknu četiri razlike i mirno privedu set kraju - 25:21.
Nastavljena je velika borba i u drugom setu. Sredinom seta Bugarke uspevaju da steknu dva razlike. Ovu prednost uspele su da sačuvaju do kraja seta, odbile su sve pokušaje selekcije Srbije i dobile drugi set sa 25:22.
Neizvestan je bio i treći set. Naše su do sredine seta vodile - 15:13. Tada protivnice vezuju četiri poena i prelaze u vođstvo. Naše su uspele da izjednače u finišu seta, 21:21. Bugarke su imale više koncentracije u nastavku i dobijaju treći set sa 27:25.
Naše su zaigrale znatno agresivnije u četrvrtom setu. Krenule su na sve ili ništa i dobile su sve. Dugo su naše devojke vodile da bi rivalke uspele da izjednače na 10:10. Odbojkašice Srbije tada pojačavaju i ponovo uspevaju da se odlepe na 16:12. Usledila je još jedna serija naše selekcije od 3:1.

U finišu seta, naše su uspevaju da zadrže prednostidržale pet razlike i na kraju dobile set sa 25:22.
Drama je izostala u odliučujućem setu. Odbojkašice Srbije sjajnom igrom dolaze do velikih 5:0, na servis Bojane Drče.  Naše su čuvale prednost i sredinom seta imale su 9:4. Bugarke su popustile, a naše to koriste i do kraja seta i meča stižu do ubeljivih 15:9.
Najefikasnija u našoj selekciji bila je Bianka Buša sa 27 poena, Tijana Bošković osvojila je 22, a Sara Lozo 16 poena.
Ovako je protekao meč. 
Selekcija Srbije se sada seli u Poljsku gde u četvrtak od 16.00 u Lođu igra protiv Nemačke meč trećeg kola grupne faze takmičenja.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova pobeda odbojkašica Srbije na Svetskom prvenstvu

Izvor: Danas, 26.Sep.2022

Odbojkašice Srbije pobedile su reprezentaciju Bugarske rezultatom 3:2 (25:21, 22:25, 25:27, 25:21, 15:9) u meču drugog kola C grupe Svetskog prvenstva u Holandiji i Poljskoj.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.