(VIDEO) NOVAKOVO ZAGREVANJE: Đoković lako savladao Edmunda i krenuo u odbranu titule u Majamiju

Izvor: Kurir, 26.Mar.2016, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) NOVAKOVO ZAGREVANJE: Đoković lako savladao Edmunda i krenuo u odbranu titule u Majamiju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Britanca Kajla Edmunda 6:3, 6:3 u meču drugog kola turnira Masters serije u Majamiju.

Đoković će se u trećem kolu sastati sa Portugalcem Žoao Souzom, koji je dotle stigao savladavši Kanađanina Vaseka Pospišila 6:7, 7:6, 6:2. Biće to njihov treći duel, oba prethodna dobio je Novak, i to bez izgubljenog seta, 2013. na US openu i 2014. na Rolan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Garosu.

TOK MEČA:

Drugi set:

6:3 - Četvrtim brejkom na meču Đoković je obezbedio plasman u treće kolo.

5:3 - Lako je Đoković dobio gem na svoj servis i došao na korak od pobede.

4:3 - Bilo je 15:30, Britancu je pretilo da će pretrpeti još jedan brejk, međutim, nije se dao. Nastavio je da "juri" za prvim reketom sveta.

4:2 - Srbin sigurnim koracima gazi ka osvajanju drugog seta.

3:2 - Britanac se ne predaje. Smanjio je zaostatak iako je i dalje "u minusu" jedan brejk.

3:1 - Na isteku sata igre "broj jedan" svetskog tenisa je potvrdio brejk iz prethodnog gema.

2:1 - BREJK! Bio je to najduži gem na meču. Trajao je čak deset minuta, a Đoković je iskoristio petu brejk loptu.

1:1 - Prvi reket sveta je bez problema došao do izjednačenja.

0:1 - Edmund nastavlja da igra dobro. Hrabar je i agresivan. Novak je imao brejk loptu, ali je Britanac uspeo da je spase i kasnije osvoji gem.

Prvi set

6:3 - Đoković je rutinski priveo prvi set kraju iako je Edmund u drugom delu zaigrao mnogo bolje nego na startu.

5:3 - Edmund se definitivno razigrao. Ovaj 21-godišnjak počeo je da pokazuje potencijal.

5:2 - Nole je prekinuo Edmundovu mini seriju, ali je ovaj gem obeležio fantastičan drop šot Britanca.

4:2 - Edmund je dobio i drugi uzastopni gem iako je Đoković imao brejk loptu. Britanac je onda dodao gas i osvojio tri uzastopna poena.

4:1 - BREJK! Delovalo je da je nemoguće, ali Edmund je napravio brejk. Novak se malo opustio, Britanac malo oslobodio i eto, desilo se.

4:0 - BREJK! Srpski teniser je sada iskoristio drugu brejk loptu. Ne dozvoljava rivalu da se oporavi od početnog šoka i ne ostavlja mu ni gram šanse da će da osvoji gem.

3:0 - Đoković je bez milosti prema neiskusnom rivalu. Brejk je potvrdio bez izgubljenog poena.

2:0 - BREJK! Novak je iskoristio greške očigledno "stegnutog" rivala i odmah na startu mu oduzeo servis. Srbin je materijalizovao prvu brejk loptu, odnosno Edmund je poslao lopticu u mrežu.

1:0 - Prvi je servirao Novak. Bilo je 15:30, a onda je najbolji teniser sveta dodao gas, uzeo tri poena, od kojih dva asovima, i osvojio prvi gem na meču.

01:12 - Pokret ka šestoj tituli u Majamiju.

01:08 - Zagrevanje

01:06 - Izlazak kralja na teren

01:05 - Novak - vladar Majamija!

01:00 - Podsetimo, posle pobede na turniru u Indijan Velsu, Đoković je "uvučen" u žestoku diskusiju oko nagrada u muškom i ženskom tenisu. Britanski mediji nisu verodostojno preneli Novakove izjave, neki ih nisu dobro razumeli, pa se podigla velika prašina u teniskoj javnosti, a usledile su i žustre reakcije pojedinih tenisera i teniserki. Verujemo da sve to neće uticati na Đokovićeve igre u Majamiju.

00:50 - "Ne osećam se kao Supermen, iako volim taj film. Ne smatram sebe nepobedivim, iako je iza mene 15 do 20 najboljih meseci u životu i karijeri. Pokušavam da iskoristim ovaj period najbolji način, na vrhuncu sam u svakom smislu. Želim da ostanem zdrav i da osvojim što više velikih trofeja", rekao je Novak uoči starta u Majamiju.

00:40 - Đokoviću je otvoren put do finala pošto je njegov projektovani rival u polufinalu Rodžer Federer odustao od učešća. Više o razlozima Švajcarca da se povuče saznajte OVDE.

00:25 - Đoković je prošle godine u finalu turnira u Majamiju pobedio Endija Mareja 7:6, 4:6, 6:0.

Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak siguran na startu Majamija

Izvor: B92, 26.Mar.2016

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sigurno je započeo odbranu titule na Mastersu u Majamiju. Za razliku od Indijan Velsa prošle nedelje kada se mučio u ranoj fazi turnira, Novak je na Floridi krenuo fokusirano od samog početka i do prvog trijumfa nad Edmundom došao posle 80 minuta igre.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.