(VIDEO) IGRA ZA SRBIJU: Amerikanac, Srbin po majci, dobija poziv Saše Đorđevića

Izvor: Kurir, 26.Mar.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) IGRA ZA SRBIJU: Amerikanac, Srbin po majci, dobija poziv Saše Đorđevića

Selektor reprezentacije Srbije, želi da u dresu nacionalnog tima vidi Frenka Kaminskog Juniora

Litvanija, Srbija, Letonija i Turska, jedine su evropske zemlje koje nemaju američke košarkaše, a ako su informacije iz Amerike tačne, Srbija će uskoro dobiti svog Amerikanca.

Selektor reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević želi da u dresu Orlova vidi Frenka Kaminskog Juniora!

Reč je o jednom od najboljih igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << američke NCAA lige, članu Viskonsin Badžersa koji ima 22 godine i igra na poziciji krilnog centra. Preduslovi da Kaminski dobije srpski pasoš postoje pošto mu je deda s majčine strane  poreklom sa ovih prostora. Đorđević zna za to i i želi da ga vidi u reprezentaciji.

“Reč je o veoma talentovanom momku za kojeg se i ranije govorilo da bi mogao da zaigra za našu zemlju, međutim, u Savezu nisu bili previše zainteresovani za njega jer Frenk ne zna srpski jezik i još nema srpsko državljanstvo. Međutim, Đorđević je sada prilično zagrejan da ga dovede u reprezentaciju jer veruje da bi mogao da znači ekipi već na EP, ali i u budućnosti”.

Navodno i sam Frenk ima želju da zaigra za Srbiju. On je odbio pozive Poljske s obzirom da vuče i njihovo poreklo. Dok je bio srednjoškolac je redovno igrao na turnirima najvećeg srpskog udruženja u Americi (SNF) i 2008. godine je bio član Serbijan Iglsa.

Da je reč o velikom talentu govore i reči Čarlsa Barklija, koji ga je uporedio sa Dirkom Novickim.

“Veoma su slični po stilu igre i ukoliko bude nastavio da se razvija kako treba, Kaminski bi mogao da bude njegov naslednik, Bez dileme je jedan od najboljih igrača u NCAA ligi”, rekao je legendarni Čarls Barkli.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.