Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 21:26

Uzlad rekord karijere Marka Gudurića: Fener opet pao pred Armijom

CSKA i u drugom meču bolji od turskog predstavnika – 78:67

Bilo je problema na početku sezone, ali furiozne partije u drugom deu Evrolige nagoveštavale su da bi selektor Srbije Igor Kokoškov u Feneru mogao da nastavi utabanim trofejnim stazama Željka Obradovića. Međutim, Kokoškovu će u nastavku serije protiv CSKA biti potrebno mnogo sreće, hrabrosti i najviše znanja, ne bi li uspeo da se plasira na završni turnir. Prvak Evrope iz 2019. godine poveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 2:0 u seriji, pošto je i večeras bio bolji od turskog predstavnika – 78:67.

Meč u Moskvi pamtiće se po izvanrednoj roli reprezentativca Srbije Marka Gudurića. Bivši član Crvene zvezde pogađao iz svinh pozicija, ulazima krotio sjajnu odbranu Dimitirisa Itudisa. I na kraju zabeleđio rekord karijere sa 27 poena i identičnim indekosom korisnosti. Međutim, Marko Gudurić je bio jedini u redovima Fenerbaheča spreman da se svim raspoloživim snama bori za brejk u glavnom gradu Rusije.

Ostali su bili daleko ispod realnih mogućnosti. Uostalom, jedino je Marko Gudurić bio dvocifren u redovima gostujućeg tima. Prva zvezda Fenera Nando De Kolo ostao je samo na devet postignutih poena. Identičan učinak imao je Bartel.

CSKA je odličnom odbranom zaustavio spoljnu liniju Fenera O tome govori samo šest postignutih trojki gostiju. Od toga je Marko Gudurić imao četiri uspešna dalekometna hica (iz sedam pokušaja).

I pored svega navedenog Fener je odigrao odličnu prvu četvrtinu. Imao je dva poena prednosti (25:23), ali je potom stai. Tačnije, CSKA je podigao intenzitet odbrane. I što je za Fener bilo porozno, Rusi su dominirali u skoku. CSKA je imao čak 11 ofanzivnih skokova, što je, ispostaviće se, bio ključni detalj meča.

U redovima CSKA Danijel Heket je bio najefikasniji sa 14 poena, dok je Šengelija pored 11 poena imao i sedam skokova.

Rusima je potreban još jedan trijumf za konačan uspeh, ali naredna dva meča igraju se u Istanbulu.

EVROLIGA, ČETVRTFINALE - 2. MEČ

Petak

CSKA - Fenerbahče 78:67 /prvi meč 92:76/- 2:0

/Heket 14 - Gudurić 27/

21.00: (1,17) Barselona (20,0) Zenit (5,50) /prvi meč 74:76/

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Moskva

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.