Uživo, dodela Zlatne lopte: Trofej čeka Ronalda, Mesi tek treći

Izvor: Blic, 13.Jan.2014, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, dodela Zlatne lopte: Trofej čeka Ronalda, Mesi tek treći

Fudbalski svet sa nestrpljenjem je čekao ovaj 13. januar i dodelu Zlatne lopte za najboljeg igrača u 2013. godini, a prestižni trofej, koji dodeljuju FIFA i "Frans fudbal", izgleda će pripasti Kristijanu Ronaldu.

Ceremonija u Cirihu počinje u 18:30, a svi svetski mediji bruje da će as madridskog Reala prekinuti četvorogodišnju dominaciju Lionela Mesija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kome će pripasti treće mesto, dok će Frank Riberi morati da se zadovolji drugom pozicijom.

"Najglasniji" u ovim navodima je nemački "Bild", iako su mnogi predviđali da će "Zlatna lopta" pripasti Riberiju, koji je sa Bajernom prošle godine osvojio čak pet trofeja - Bundesligu, Ligu šampiona, nemački Kup, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Ronaldo je uoči ceremonije proglašenja rekao kako uvek želi da se testira protiv najboljih, da je privilegija što može da igra protiv Mesija i Riberija i da su njih trojica gurali jedni druge da budu još bolji. As Barselone je istakao da se izuzetno poštuju i pored toga što su veliki rivali na terenu.

Kada je reč o tome ko treba da dobije Zlatnu loptu, predsednik Bajerna Uli Henes smatra da ona mora da pripadne Riberiju, kome su "glas" dali i Tijeri Anri, Arjen Roben. Legendarni Dijego Maradona veruje da je nagradu zaslužio Ronaldo, jer je Mesi bio predugo povređen, dok Brazilac Ronaldo ističe da bi trenutno najbolji argentinski fudbaler i petu godinu zaredom trebalo da osvoji laskavo priznanje.

Budite uz Blicsport.rs i zajedno sa nama pratite kome će pripasti nagrade za najboljeg igrača, fudbalerku, trenera i gol u 2013. godini.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo, dodela Zlatne lopte: Trofej čeka Ronalda, izabrano 11 najboljih

Izvor: Blic, 13.Jan.2014

Fudbalski svet sa nestrpljenjem je čekao ovaj 13. januar i dodelu Zlatne lopte za najboljeg igrača u 2013. godini, a prestižni trofej, koji dodeljuju FIFA i "Frans fudbal", izgleda će pripasti Kristijanu Ronaldu...Ceremonija u Cirihu počinje u 18:30, a svi svetski mediji bruje da će as madridskog...

Nastavak na Blic...

"Zlatna lopta" ide... Ronaldu!

Izvor: RTS, 13.Jan.2014

Kristijano Ronaldo osvajač "Zlatne lopte". Počasni trofej za Pelea. U najboljih 11, četvorica iz Barse, trojica iz Bajerna, dvojica iz Reala i dvojica iz PSŽ-a. Ibra postigao najlepši gol...Kristijano Ronaldo je dobitnik trofeja "Zlatna lopta" za najboljeg igrača u 2013. godini, u tradicionalnom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.