Uživo: Šljaka oduvana, odlučuje treći set na betonu, Đoković - Nišikori 6:3, 3:6

Izvor: Blic, 15.Maj.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Šljaka oduvana, odlučuje treći set na "betonu", Đoković - Nišikori 6:3, 3:6

Novak Đoković igra protiv Japanca Keija Nišikorija četvrtfinale mastersa u Rimu, a zbivanja sa ovog meča možete uživo da pratite uz Blicsport.rs. Učesnika polufinala odlučiće treći set, jer je prvi pripao Novaku, a drugi Nišikoriju - 6:3, 3:6.

Na putu ka odbrani rimskog trona, najboljeg tenisera čeka rival protiv kog vodi sa "samo" 3:2 u pobedama u međusobnim duelima. Poslednja dva, u Parizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Londonu 2014, Novak je dobio, baš kao i jedini dosadašnji meč na šljaci - na Rolan Garosu 2010. bilo je 6:1, 6:4, 6:4.

Ko pobedi u ovom duelu, igraće protiv Davida Ferera, koji je u tri seta nadigrao Davida Gofana.

U drugom polufinalnom paru, za sada je takođe poznat jedan učesnik: Rodžer Federer je prebrodio četvrtfinale savladavši Tomaša Berdiha, a još se sastaju i Rafael Nadal - Stanislas Vavrinka.

Vremenski uslovi u večnom gradu uticali su na stanje terena, jer je vetar oduvao mnogo šljake. Podloga izgleda kao tvrda i više liči na beton, pa Novak i Kei moraju da vode računa prilikom proklizavanja, na šta ih je upozorio sudija Mohamed Lajani uoči početka meča.

Đoković je to odmah osetio i rekao arbitru da je klizanje gotovo nemoguće, ali ga to nije omelo da tri puta fantastično odservira i ispusti samo poen za 1:0. Borba se odmah rasplamsala u drugom gemu, odigrali su jedan sjajan poen uz fantastičnu razmenu i Novak je teranjem rivala od osnovne linije, uz dobar volej na mrežu iskoristio prvu brejk loptu za 2:0.

Nišikori je u četvrtom gemu uspeo da se upiše na semafor, dok je prvi na svetu nastavio sa svojom igrom i sigurno čuvao brejk prednosti (4:1). Japanski teniser se zatim našao u problemu, ali je u tri navrata sačuvao servis i tako sprečio Noleta da drugim brejkom dođe do ubedljivog vođstva.

U jednoj od najdužih razmena u prvom setu je Đoković posustao i lopticu poslao u mrežu, usledio je i njegov lob koji je završio u autu, te je Nišikori stekao dve brejk prilike. Jednu je ispustio udarcem ramom reketa nakon Novakove dobre defanzive, druga je završila u mreži nakon čega je napravio još jednu grešku i Nole je snažnom forhend paralelom došao do 6:3.

Teren je i dalje više ličio na betonsku, a ne zemljanu podlogu, pa nije polivne između dva seta što je inače običaj i proklizavanje će i dalje biti svedeno na minimum. Obojica su odlično servirala do sredine drugog seta bez brejk šansi, jer je Đoković ispustio samo jedan poena u svoja dva gema, a Nišikori tri u tri servis gema od kojih je jedan dobio sa nulom (2:3).

Podizao je nivo igre šesti na svetu u tim trenucima i oberučke ugrabio prvu šansu da oduzme servis Novaku za 2:4, i kako ga je bekhned fantastično služio potvrdio je brejk, što najbolji na planeti nije mogao da spreči. Jedino je gemom sa nulom na kratko opstao u setu koji je Nišikori rešio u svoju korist sa 3:6.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.