Uživo: Orlovi uzleteli, vode 2:0 na poluvremenu protiv Jermenije!

Izvor: Blic, 28.Feb.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: "Orlovi" uzleteli, vode 2:0 na poluvremenu protiv Jermenije!

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv selekcije Jermenije (15h) prijateljski susret na turniru na Kipru, a to je ujedno prvi meč "orlova" u 2012. godini.

45' - Poluvreme! Srbija - Jermenija 2:0

Do kraja prvog poluvremena Jermeni su uputili više udaraca ka golu, ali oni nisu predstavljali veću opastnost po Kahrimana.

Srbija je iskoristila svoje šanse preko Kuzmanovića i Ivanovića za vođstvo od 2:0, ali osim toga nisu viđena veća uzbuđenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

40' - Marković u ofsajdu

Poveo je Zoran Tošić dobru kontru, krenuo ka sredini terena i uposlio Lazara Markovića, ali je mladi napadač bio u nedozvoljenoj poziciji.

Prvo poluvreme utakmice u Limasolu ulazi u samu završnicu.

30' - GOOOOOL! 2:0 za Srbiju!

Posle pola sata igre, "orlovi" su uspeli da udvostruče prednost - Kuzmanović je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, sa nekih 19 metara je ciljao po zemlji u golmanov ugao, ali je čuvar mreže Jermenije opet bio nesiguran i kratko odbio loptu.

Na pravom mestu našao se kapiten Bane Ivanović i lako smestio loptu u gol za 2:0!

21' - Kolarov oprobao šut

Jačinu levice Aleksandra Kolarova osetio je i golman Jermenije, ali je krajnjim naporom izbacio loptu u korner. Udarac iz ugla izveo je Zoran Tošić, međutim, nova opasnost je izostala.

19' - Harojan zagrejao dlanove Kahrimanu

Zapretili su i fudbaleri Jermenije preko Harojana, koji je uputio dobar udarac sa nekih 25 metara, ali je Kahriman izvadio loptu iz donjeg levog ugla svog gola.

15' - GOOOOOOOL! Srbija vodi 1:0

Drugu priliku na susretu, "orlovi" su pretvorili u gol - Kolarov je uputio snažan udarac, golman Jermenije uspeo je da samo kratko da odbije loptu pravu na nogu Zdravku Kuzmanoviću kome nije bilo teško da je prosledi u praznu mrežu.

Odličan početak naše reprezentacije!

14' - Bane uzdrmao prečku!

Prvu priliku na meču imali su fudbaleri Srbije, kada je kapiten na ovom meču, Branislav Ivanović glavom posle kornera uputio odličan udarac, ali ga je prečka sprečila da zatrese mrežu!

15:05 - Počelo je, Markec debituje!

V.d. selektora Radovan Ćurčić odlučio je da meč sa Jermijom počne sledeći sastav: Stojković, Ivanović, Subotić, Rajković, Kolarov, Petrović, Kuzmanović, Ninković, Z. Tošić, Janković i Lazar Marković.

Za sada, priliku da debituje dobio je mladi 17-godišnji napadač Partizana, koji je sam u špicu.

ameri Utorak, 28. 02. 2012. 14:42

Neregistrovan Korisnik

Sve najbolje vam zelim. Nadam se da posle dve godine suse, nikne i kod nas nesto pametno u fudbalu. A i ugledajte se na vaterpoliste malo,jer oni malo pricaju, a puno cine.

14:50 - Pet debitanta!

Vraćanje ugleda reprezentaciji Srbije počinje na Kipru, a među reprezentativcima našlo se i pet debitanata.

Matija Nastasić, Lazar Marković, Aleksandar Ignjovski, Filip Đuričić i Stefan Šćepović su prekomandovani iz mlade selekcije i tako nagrađeni za odlične partije koje su pružali tokom jeseni i početkom ove godine u svojim klubovima.

Nastasić je postao standardni član odbrane Fiorentine, Ignjovski se odlično uklopio u sistem Verdera, iako je samo šest meseci u Bremenu, Đuričić je jedan od najboljih igrača Herenvena i među najzaslužnijim za visok plasman ekipe u holandskom šampionatu. Lazar Marković je zaludeo pola Evrope partijama koje je jesenas pružao u dresu Partizana, dok Stefan Šćepović nemilosrdno trese mreže kao napadač Hapoela iz Akre.

Pored njih, šansu bi mogli da iskoriste i povratnik Dušan Basta, ali i njegov imenjak Tadić, pošto obojica blistaju u svojim klubovima, Udinezeu odnosno Groningenu.

14:43 - Kolarov i Ivanović: Prilika mladima da se dokažu

Posle neuspeha u kvalifikacijama za Euro 2012. Dejan Stanković i Nemanja Vidić rekli su "zbogom" nacionalnom timu, pa se u narednom periodu traže novi nosioci.

Aleksandar Kolarov i Branislav Ivanović su svesni da se upravo od njih očekuje da budu oslonac reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014. godine, a prvo na prijateljskom turniru na Kipru, gde će defanzivac Čelsija sa kapitenskom trakom predvoditi saigrače.

Više o tome šta su rekli pre meč možete pročitati ako kliknete ovde.

14:36 - Povrede okovale napadače

Vršilac dužnosti selektora Radovan Ćurčić imao je mnogo problema oko izbora napadača za turnir na Kipru. Zbog povreda nije mogao u startu da računa na Nikolu Žigića i Marka Pantelića, za koga je sezona završena, kao ni na špica Partizana Marka Šćepovića, koji je trebalo da debituje za A tim, dok se Dragan Mrđa još nije oporavio od povrede.

Deficit napadača je uvećan za vikend, kada se povredio i Dejan Lekić. Napadač Osasune je, taman što je uhvatio golgeterski ritam, polomio ruku i predstoji mu pauza od oko dva meseca, pa je umesto njega naknadno pozvan Štefan Šćepović iz mlade selekcije.

14:33 - Dobrodošli!

Dobar dan i dobrodošli na Blicsport.rs blog uživo posvećen prijateljskom susretu između reprezentacija Srbije i Jermenije na turniru na Kipru.

Dve selekcije su se do sada sastale dva puta, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine. U Beogradu je bilo 3:0 za "orlove", dok su naši momci podbacili na gostovanju - 0:0.

Drugi protivnik reprezentaciji Srbije u sredu će biti organizator turnira.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija - Jermenija 2:0 (poluvreme)

Izvor: Mondo, 28.Feb.2012

Golovima Zdravka Kuzmanovića i Baneta Ivanovića Srbija vodi protiv Jermenije u prvoj utakmici turnira na Kipru. Ofanzivni "orlovi", novi tim ima krila.

Nastavak na Mondo...

Omladinci pobedili Luksemburg

Izvor: B92, 29.Feb.2012, 15:30

Omladinska reprezentacija Srbije pobedila je sa 3:1.u prijateljskom meču kombinovanu selekciju Luksemburga, za koju su igrali neki mladi reprezentativci...U odnosu na tim koji je igrao na prijateljskom meču sa Belgijom, selektor Zoran Marić je u Konsendorfu izmešao je karte, a šansu protiv Luksemburga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.