U Brazilu predsednike sportskih Saveza više ne mogu da naslede njihovi rođaci

Izvor: Blic, 19.Sep.2013, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Brazilu predsednike sportskih Saveza više ne mogu da naslede njihovi rođaci

Brazilski senat usvojio je zakon kojim se sportskim organizacijama zabranjuje da biraju svoje predsednike na više od dva četvorogodišnja mandata.

Ovaj zakon se odnosi na sve sportske organizacije koje dobijaju novac iz budžeta, uključujući i nacionalni olimpijski komitet, kojim predsedava Karlos Nuzman još od 1995. godine.

Za sada nije jasno da li će ovaj zakon uticati na Fudbalski savez Brazila, koji se ne finansira iz budžeta, ali ima pravo na poreske olakšice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tim telom je od 1989. do 2012. upravljao Rikardo Tešeira, koji je napustio funkciju zbog optužbi o korupciji.

Zakon takođe zabranjuje i rođacima predsednika da ih nasleđuju, a doneo je nove zahteve koji će navesti sportske organizacije da posluju transparentnije ako žele da dobiju novac iz budžeta.

Očekuje se da će predsednica Brazila Dilma Rusef potpisati zakon.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Brazilu predsednike sportskih Saveza više ne mogu da naslede njihovi rođaci

Izvor: Dzungla.org, 19.Sep.2013

Brazilski senat usvojio je zakon kojim se sportskim organizacijama zabranjuje da biraju svoje predsednike na više od dva četvorogodišnja mandata.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.