Trijumf Đokovića u Majamiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2012, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Đokovića u Majamiju

MAJAMI -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranio je titulu na turniru masters serije u Majamiju, pošto je večeras u finalu pobedio Britanca Endija Mareja u dva seta - 6:1, 7:6 (7:4).

Đokoviću je to 30. turnirska pobeda u karijeri u 44. finalu, a 11. na masters turnirima, po čemu je izbio na treće mesto. Uspešniji od njega sada su samo Rodžer Federer i Rafael Nadal. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Pobedom u Majamiju, Đoković je uvećao prednost na ATP listi ispred Nadala, koji je izgubio 240 poena, jer se nije plasirao u finale. Srpski teniser sada ima 2.735 poena više od Španca.

Do pobede protiv četvrtog tenisera sveta Đoković je stigao na identičan način kao u četvrtfinalu protiv David Ferera i u polufinalu protiv Huana Monaka.

Prvi igrač sveta ponovo je u prvom setu bio briljantan, da bi do pobede stigao u taj brejku. Na taj način Đoković je još jednom demonstrirao superiornu mentalnu snagu, koja ga trenutno izdvaja od svih ostalih tenisera.

U prvom setu ljubitelji tenisa imali su priliku da uživaju u praktično besprekornoj igri najboljeg tenisera sveta. Svoju superiornost Đoković je najbolje demonstrirao prilikom drugog servisa, jer je od osam mogućih poena osvojio sedam.

Marej je u tom delu igre osvojio samo osam poena u četiri gema na servis Đokovića i mada je imao jednu priliku za brejk, delovao je potpuno nemoćno.

U drugom setu Britanac je zaigrao dosta bolje, ali je tempo i dalje diktirao Đoković, koji je stalno vršio pritisak na servis Mareja.

Imao je srpski teniser priliku da meč okonča pre taj brejka, ali je Marej izvanrednim servisima uspeo da spasi sve četiri brejk lopte. On sam nijednom nije došao u šansu da oduzme servis Đokoviću, ali je ipak uspeo da izbori "teniski rulet".

Kao u mečevima protiv Ferera i Monaka, Đoković je taj brejk odigrao bez greške. Napravio je mini brejk već u prvom poenu i to mu je u velikoj meri olakšalo posao. Marej nije izdržao pritisak i sa nekoliko vezanih grešaka omogućio je Đokoviću da posle dva sata i 18 minuta stigne do osme pobede u 13. međusobnom susretu.

"Mislim da sam čitav meč odigrao dobro. Endi je u jednom trenutku bio blizu osvajanja drugog seta i onda je sve moglo da se promeni. Srećan sam što sam bio akter ovako velikog meča u sjajnoj atmosferi", rekao je Đoković, pošto mu je treći put uručen pobednički pehar u Majamiju.

Đoković je istakao da je upravo pobeda na ovom turniru 2007. godine znatno uticala na njegovu karijeru.

"Taj trijumf je bio veoma važan za moju karijeru. To je bio prvi veliki turnir koji sam osvojio, što je itekako uticalo na moje samopouzdanje", rekao je Đoković.

Naredni turnir na kojem će prvi teniser sveta učestvovati biće masters u Monte Karlu, koji počinje 15. aprila.

Tadić čestitao

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je Novaku Đokoviću trijumf na turniru masters serije u Majamiju.

"Najiskrenije Vam čestitam na uspehu koji ste ostvarili u Majamiju. Želim Vam da još dugo vladate svetskim tenisom", poručio je predsednik Srbije u čestitki.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Federer,   Rafael Nadal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAJAMI: Đokovićev "Grad poroka"

Izvor: Mondo, 01.Apr.2012

Najbolji teniser sveta odbranio trofej na Mastersu u Majaimu. Pobedio Endija Mareja - 6:1, 7:6.

Nastavak na Mondo...

Đoković odbranio titulu u Majamiju

Izvor: Studio B, 01.Apr.2012

Srpski teniser Novak Đoković odbranio je titulu na masters turniru u Majamiju, pošto je pobedio Britanca Endija Mareja u dva seta - 6:1, 7:6. ..Đokoviću je ovo ukupno treći trijumf u Majamiju, pošto je prvi put pobedio 2007. godine. Najbolji teniser sveta osvojio je tako svoj 11. turnir masters...

Nastavak na Studio B...

Trijumf Novaka u Majamiju (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 02.Apr.2012, 00:52

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obranio je titulu na Mastersu u Majamiju, pošto je u finalu savladao Britanca Endija Mareja sa 6:1, 7:6 (7:5)..

Nastavak na NaDlanu.com...

Đoković odbranio titulu u Majamiju

Izvor: RTV Pink, 02.Apr.2012

. . . Impresivni srpski teniser Novak Đoković rekao je posle odbrane titule na mastersu u Majamiju da je u finalu protiv Britanca Endija Mareja odigrao veliki meč.

Nastavak na RTV Pink...

Novak Đoković - Mnogaja ljeta

Izvor: NaDlanu.com, 02.Apr.2012

Novak Đoković je trijumf u Majamiju proslavio uz prijatelje i porodicu, a pevalo mu se i Mnogaja ljeta...Đoković je u finalu Majamija pobedio Britanca Endija Marija sa 6:1, 7:6, a posle meča jednog sata je napustio kompleks u Ki Biskejnu. Đoković je prvu čestitku dobio od svoje devojke Jelene...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.