PEČAT NEDELJE: Večiti hvataju ritam, Đoković po starom

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Apr.2012, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PEČAT NEDELJE: Večiti hvataju ritam, Đoković po starom

Nedelja iza nas ostaće upamćena po relativnom miru na svim poljima. Večiti rivali ostvarili su rutinske pobede u Jelen super ligi, a Novak Đoković je osvojio još jednu titulu.

Prvi reket sveta odbranio je titulu na Mastersu u Majamiju i tako potvrdio pohod na 2012. godinu, koji je najavio osvajanjem Australijan opena u januaru.
Novak nije izgubio nijedan set u Majamiju, i posle meča je izjavio da se oseća i igra isto onoliko dobro kao u za njega famoznu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 2011.
Fudbaleri Crvene zvezde pamtiće prethodnu nedelju po pobedi protiv Hajduka iz Kule, ali i po skupo plaćenom skandiranju posle susreta u polufunalu Kupa Srbije.
Osim fudbala i „večite“ trke za titulu šampiona, Crvena zvezda i Partizan ukrstili su koplja i na odbojkaškom terenu. Crno-beli su poveli sa 2-0 u polufinalu plej ofa ali je Zvezda sa dve pobede za redom dovela seriju do majstorice.
Takođe se nikako ne sme izostaviti oproštaj Ivana Miljkovića od reprezentativnog dresa posle 14 uspešnih godina i bezbroj osvojenih odličja.
Ispod možete pogledati Žurnalov pregled svih događaja koji su obeležili prethodnu nedelju.

Ponedeljak:

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su Partizan posle pet setova i tako produžili seriju u polufinalu plej ofa. Posle uzbudljivog meča u Šumicama, crveno-beli su izvojevali prvu pobedu u seriji (2:1) i ostali u trci za finale.

Novak Đoković je u trećem kolu Mastersa u Majamiju savladao saigrača iz reprezentacije Viktora Troickog sa 2:0 i nastavio pohod na odbranu titule.

Utorak:

Rukometni savez Srbije najavio je da će produžiti ugovor za selektorom Veselinom Vukovićem . Komandantu srebrnih rukometaša ponuđeno je da ostane još četiri godine na toj poziciji, do Olimpijskih igara 2016.

Sreda:

Disciplinska komisija FSS kaznila je 18 igrača Crvene zvezde sa ukupno 540.000 dinara zbog uvredljivog skandiranja posle polufinalnog meča Kupa Srbije protiv Partizana. Na spisku kažnjenih igrača se samo nisu našli stranci Evandro i Borha.

Četvrtak:

Odbojkaši Crvene zvezde ostvarili su drugu pobedu za redom, ovog puta od 3:0, i izborili majstoricu protiv večitog rivala u polufinalu plej ofa. Crveno i crno-beli će se za mesto u finalu boriti u petom meču u ponedeljak.

Petak:

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je bivši potpredsednik zajednice klubova Super lige Dragan Aca Bulić na listi osumnjičenih za napad na porodičnu kuću Dragana Stojkovića, zajedno sa već uhapšenim Igorom Dragojevićem iz Beograda.

– Posle 14 godine u nacionalnom dresu, legenda srpske odbojke Ivan Miljković (33) rešio je da se oprosti od dresa reprezentacije. Miljković je za Srbiju odigrao 272 zvanična meča, osvojio zlato na OI u Sidneju i dva puta bio evropski šampion.

Subota:

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Rada sa 4:1 na Vračaru i pokazali onu formu koja je krasila igru crno-belih u jesenjem delu šampionata. Golove za Partizan su postigli su Ivanov u 6. minutu, Dijara u 14. i 43. i Babović u 33, dok se lepa solo akcija Malbašića donela počasni gol ekipi Rada.

Crvena zvezda nastavila je da „diše za vrat“ večitom rivalu i ostvarila šestu prolećnu pobedu za redom protiv Hajduka iz Kule. Crveno-beli su pokazali daleko bolju igru u drugom poluvremenu, a golove su postigli Borha (13, 87) i Mladenović (56.).

Nedelja:

– Novak Đoković odbranio je titulu na Masters turniru u Majamiju! Prvi reket sveta savladao je Endija Mareja sa 2:0 i tako se revanširao Škotlanđaninu za poraz u Dubajiju. Srpski teniser bio je impresivan na turniru u Majamiju, gde nije izgibio nijedan set.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.