Teroristički napad na Frankfurt, Tomas Miler het-trikom pregazio Ajntraht! Vratolomni preokreti u Hofenhajmu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Nov.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristički napad na Frankfurt, Tomas Miler het-trikom pregazio Ajntraht! Vratolomni preokreti u Hofenhajmu (VIDEO)

A Leverkuzenu protiv Majnca nisu vredela ni 24 šuta ka golu - 0:0

Kad ne znaš šta ćeš - dodaj loptu Tomasu Mileru i on će „izmisliti“ gol. Nismo sigurni da Pep Gvardiola ovom rečenicom savetuje fudbalere Bajerna, mada nije nemoguće da ponekad posegne baš za njom. Ako ju je izgovorio pred početak meča u Franfkurtu bilo je to izuzetno produktivno po Bavarce, koji su het-trikom nemačkog reprezentativca pregazili Ajntraht - 4:0!

Miler je dva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << puta bio precizan posle dodavanja Franka Riberija, jednom ga je sa golom spojio Mario Gece, a on izbio na deobu prvog mesta liste strelaca i - što je za vladajućeg šampiona bitnije - ostavio ga usamljenog na čelu Bundeslige. Koliko je dominantan ove sezone pokazuje podatak da je učestvovao u svih 11 Bajernovih poslednjih golova u svim takmičenjima, pošto je sedam puta pogodio cilj, a upisao tri asistencije.

Srpski vezista Slobodan Medojević odigrao je 90 minuta (Aleksandar Ignjovski sve vreme sedeo na klupi), ali nije uspeo da ukoči moćni Bajern, koji je na ovaj način, makar na dan, pobegao najbližim pratiocima Volfsburgu i Borusiji iz Menhengladbaha na bezbednu udaljenost od sedam bodova i sudeći prema tome kako igra ove jeseni teško da će ga iko zaustaviti na putu na trećoj utastopnoj tituli.

Posebno što konkurenti u liku Bajera iz Leverkuzena opet grcaju u nemoći. Aspirindžije su odigrale još jedan razočaravajući meč protiv Majnca. Doduše, ekipa Rodžera Šmita uputila je čak 24 udarac ka golu rivala, čak 11 u okvir, ali nijedan nije završio u mreži rivala, na čijoj je klupi srpski napadač Filip Đuričić 90 minuta presedeo na klupi.

Daleko uzbudljivije bilo je u Hofenhajmu odakle je sva tri boda odneo Keln. U ultrauzbudljivoj utakmici Jarčevi su vratolomnim preokretom najpre poništili rano vođstvo domaćina i posle 13 minuta okrenuli rezultat u svoju korist, a u 35. stekli „plus dva“. Usledio je fenomenalan povratak Hofenhajma, domaćin ionako poznat o napadačkom fudbalu je do poluvremena na krilima Roberta Firmina uzvratio, poravnao na 3:3 i ovu utakmicu upisao u istoriju Bundeslige kao prvu posle 15 giodina na kojioj je palo šest komada u prvom pouvremenu. Prethodni takav slučaj zabeležen je na susretu Minhen 1860 - Šalke 1999, 4:3, na kraju 4:5), a i ovaj put su slavili gosti, zahvaljujući Poljaku Pavelu Olkovskom, strelcu dva i asistebnctu za jedan pogodak.

Nikola Đurić je pet minuta pre kraja zamenio Halila Altintopa u ubedljivom trijumfu Augsburga nad Paderbornom, dok je štoper Stefan Mitrović sigurno komandovao odbranom Frajburga u pomalo iznenađujućoj pobedi nad učesnikom Lige šampiona, Šalkeom.

BUNDESLIGA - 11. KOLO

Petak:

Herta - Hanover 0:2 (0:1)

/Brijan 44, Kijotake 76/

Subota:

Leverkuzen - Majnc 0:0

Augsburg - Paderborn 3:0 (1:0)

/Verner 7, 47, Kalsen-Braker 68/

Hofenhajm - Keln 3:4 (3:3)

/Šalaji 2, Firmino 39, 45 - Olkovski 5, 83 Leman 12, Udžah 35/

Ajntraht - Bajern 0:4 (0:1)

/Miler 22, 64, 67, Šaćiri 86/

Frajburg - Šalke 2:0 (1:0)

/Ginter 22, Šmid 68/

18.30 Verder - Štutgart

Nedelja:

15.30 Volfsburg - Hamburg

17.30  Borusija Dortmund - Borusija Menhengladbah

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.