Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2021, 04:59

Taljeres u nadoknadi bacio Banfild na kolena: Valojes izrastao u heroja (VIDEO)

Pet golova i crveni karton - derbi je opravdao očekivanja

Taljeresu je na stadionu Mario Kempes igrao jedino trijumf i u izuzetno dinamičnoj utakmici do zlata vredna tri boda Medinin sastav stigao je u 94. minutu - 3:2

U derbiju grupe prštalo je u završnicama poluvremena. Te faze meča u potpunosti su pripale domaćinu. Taljeres je postigao po gol u zaustavnom vremenu u prvih, a zatim i drugih 45 minuta i tako ostao jedini neporaženi tim u grupi. Izbio je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Taljeres na drugu poziciju i zaostaje bod za Banfildom uoči poslednjeg kola.

Vratio se Banfild korak unazad. Sve što je gradio u zoni šampiona i pripremao za osiguranje prve pozicije u grupi B prosuo je na gostovanju Taljeres Kordobi. Nije zeleno-bela bušilica proneverila prvo mestu, ostaje na njemu i još uvek je u najboljoj poziciji, ali je u poslednjem kolu očekuje meč na krv i nož sa San Lorencom, koji će iako je izgubio šanse za prvo mesto želeti da se oprosti sa stilom. Taljeres će na gostovanju Kolonu juriti trijumf i nadati se proklizavanju zeleno-bele bušilice.

Banfild je bio besprekoran u prva tri kola grupne faze, ali svakoj seriji dođe kraj. Zakazala je odbrana Sanguinetijevog tima. Na tri meča Banfild je primio samo dva gola, a večeras je odbrana protiv Taljeres Kordobe kapitulirala ča tri.

Okršaj Taljeresa i Banfilda nije razočarao. Potvrdio je da je domaćin tvrd orah. Poveo je Taljeres na samom startu i nabio pritisak zeleno-beloj bušilici. Ubacivanje Kolumbijca Dijega Valojesa na najbolji mogući način iskoristio je Franko Fragapan. Ostavili su defanzivci Banfilda Fragapanu previše prostora, a argentinski napadač je morao da klekne kako bi uhvatio centaršut glavom i loptu sproveo u mrežu.

#CopaMaradonaEnTNTsports | ¡Pegó rápido el local! En la primera del encuentro, Franco Fragapane metió la cabeza y abrió el marcador para La T.

Talleres ???? Banfield pic.twitter.com/KOSqcbxspx

Bilo je potrebno vreme igračima Banfilda da dođu sebi. Presekao ih je gol, bio je to hladan tuš za goste. Praktično su od samog početka bili u rezultatskom deficitu, a do poravnanja su došli u 26. minutu preko Đulijana Galopa. Proleteo je Martin Pajero po boku, iskoristio odličan pas, uočio Galopa i uposlio ga, a vezista Banfilda drugi meč u nizu zatresao je protivničku mrežu.

#CopaMaradonaEnTNTsports | ¡La carta de gol del Taladro! Giuliano Galoppo, el goleador de Banfield en la #CopaDiegoMaradona, volvió a pisar el área y marcó el 1-1 tras el centro raso de Martín Payero.

Talleres ???? Banfield pic.twitter.com/CYzUKlqqzN

Bio je Taljeres miljenik fortune. U dubokoj nadoknadi prvog poluvremena, domaći sastav je po drugi put stekao prednost i zadovoljniji otišao na odmor. Gol za Taljeres došao je u pravi čas. Kao poručen. Da su mogli da biraju Medina i njegovi izabranici trenutak, verovatno bi izabrali peti minut nadokande. Klasičan nokaut. Kombinovali su igrači Taljeresa na malom prostoru iz prve, asistent kod prvog gola, Dijego Valojes, otvorio je kopačku i prosledio loptu do Tomasa Poketina. Argentinski vezista odapeo je, a lopta je pogodila igrača Banfilda, nastavila da se kreće u pravcu mreže, završila u njoj i prevarila Arboledu.

#CopaMaradonaEnTNTsports | ¡En el momento justo! En la última del primer tiempo, Pochettino marcó el 2-1 para que La T se vaya con una victoria al entretiempo ante el Taladro.

Talleres ???? Banfield pic.twitter.com/f7FRSd9FWl

Od 52. minuta i drugog žutog kartona koji je zaradio Lusijano Loljo, Banfild je bio brojčano inferioran, ali se nije predavao. Kidisao je na gol Taljeresa i to mu se isplatilo. Izborili su gosti penal koji je Alvarez pretočio u gol i novo izjednačenje. Ali, nije se dalo Banfildu da se kući vrati makar sa bodom. Bilo je to veče Dijega Valojesa i golova Taljeresa u nadoknadnom vremenu. Kolumbijac je u 94. minutu kada su se svi pomirili sa podelom plena pogodio za konačnih 3:2.

#CopaMaradonaEnTNTsports | ¡Pura calidad! Juan Pablo Álvarez la colocó junto al palo para marcar el 2-2 del Taladro.

Talleres ???? Banfield pic.twitter.com/Uix5xlkmkZ

#CopaMaradonaEnTNTsports | ¡Héroe cafetero! Diego Valoyes agarró la pelota picando en el área y sacó una gran volea para el 3-2 definitivo de La T.

Talleres ???? Banfield pic.twitter.com/3EM4qTWqse

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA - DRUGA FAZA, 4. KOLO

GRUPA B

Ponedeljak

San Lorenco - Hmnasija 1:2 (0:0)

/Romero 78 - Ramirez 75, Barios 89/

Utorak

Taljeres - Banfild 3:2 (2:1)

/Fragapan 4, Poketino 45+5, Valojes 90+4 - Galopo 26, Alvarez 88pen/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.