Suši se nazire kraj, Argentina u polufinalu Kopa Amerike

Izvor: RTS, 27.Jun.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suši se nazire kraj, Argentina u polufinalu Kopa Amerike

Za ekipu koja ima najbolje napadačke opcije na svetu, Argentinci baš (baš, baš...) teško postižu golove na šampionatu Južne Amerike. Protiv Kolumbije, u četvrtfinalu, "prosuli" su nestvarnu količinu prilika. Na kraju, pobednika su odlučivali jedanaesterci. Fudbaler odluke bio je popularni "El Apače", Karlos Tevez.
Rezervista Karlos Tevez postigao je odlučujući gol u penal seriji, kojim je Argentina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stigla do pobede nad Kolumbijom (0:0, penalima 5:4) i polufinala Kopa Amerike. Tamo čekaju boljeg iz duela Brazil - Paragvaj.

Argentinci imaju najbolje napadačke opcije u Južnoj Americi (zapravo, imaju najbolji napad na svetu), ali jako teško postižu golove na ovom turniru. I protiv Kolumbije, na stadionu Sausalito u Vina del Maru, Albiceleste su demonstirali neverovatnu sposobnost da proćerdaju izglednu priliku. To malo ide na dušu fudbalera selektora Herarda Martina, ali mora se naglasiti i učinak sjajnog Davida Ospine na golu rivala.
Fino veče golmana Arsenala i rasipništvo Mesija i drugova moglo je da znači samo jedno - meč će odlučiti jedanaesterci. Na kraju, ostaje utisak da je pravda zadovoljena i da je svakako bolji tim prošao dalje.
Argentina je tako ostala u trci da izjednači rekord Urugvaja sa 15 titula na najstarijem internacionalnom turniru na svetu. To bi im bio prvi trofej u punom seniorskom fudbalu još od 1993. godine. Čekanje koje traje 22 godine jednostavno je predugo za zemlju kakva je Argentina.
Anhel Di Marija je igrao vrlo dobro, i to od samog početka utakmice. Kvalitetan ulazak u sam meč je jedan od velikih problema koje je imao u sezoni za nama u Mančester junajtedu, što bi moglo da znači da mu se vraća samopouzdanje. Martino je ponovo odlučio da u veznom redu igra sa Pastoreom, Biljom i Maskeranom, u nadu da će obezbediti kakav-takav balans ovoj izrazito ofanzivno usmerenoj reprezentaciji, i čini se da je ovoga puta bio najbliži tome.
Argentina je dominirala sve vreme, a prilike su redom „prosipali" Pastore, Aguero, Mesi...
Napadi Argentine su bili toliko intenzivni da je, još u prvom poluvremenu, Hose Pekerman, Argentinac na klupi Kolumbije, povukao iz igre napadača River Plejta Teofila Gutijereza i umesto njega stavio Edvina Kardonu, tako dodajući još jednog igrača u manevar.
Zanimljivo, iako ne i neočekivano, ali Radamel Falkao nije počeo meč.
Igra jeste bila prepuna ritma i pozitivne orijentacije obe ekipe, ali je bilo i dosta neprijatnih grubosti, uglavnom od strane Kolumbijaca, kojima su mnogo falili Karlos Sančez i Edvin Valensija ispred defanzivne linije.
Nakon sukcesije šansi, udaraca i prekršajau, bez onog konkretnog i opipljivog učinka, pobednika su morali da odluče penali, a nakon serije promašaja sa obe strane, odlučujuću loptu u gol poslao je Karlos Tevez.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.