Šta se to dešavalo, da li je zaista oboren Krdžalićev rekord ili je na pomolu veliki skandal? (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Avg.2018, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se to dešavalo, da li je zaista oboren Krdžalićev rekord ili je na pomolu veliki skandal? (video)

Pojavio se snimak bacio sumnju na vest koja je juče izazvala veliku pažnju u domaćoj javnosti.

Više od tri decenije je na snazi državni rekord Seada Krdžalića u bacanju koplja (83.35 metara), pa je juče snažno odjeknula vest da je Vedran Samac taj rekord oborio na Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici.

Mediji su preneli da je Samac ostvario rezultat 85.60 metara, a atletičar je potom dao samouverenu izjavu da će se ''tek pokazati njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prava vrednost'', iako je na nedavnom Evropskom prvenstvu u Berlinu u kvalifikacijama zauzeo 18. mesto sa najboljim hicem od 75.89 metara.

Međutim, već danas se pojavila ozbiljna sumnja u njegov najnoviji rezultat i obaranje državnog rekorda, s obzirom na snimak na kom se vidi kako sudija najpre pomera koplje sa mesta gde je palo, napravio nekoliko koraka unapred i tek onda pokazao kolegama dokle da mere.

Snimak možete da pogledate OVDE, a B92 prenosi da su iz Atletskog saveza Srbije poručili da će ispitati sve okolnosti ovog događaja i utvrditi da li je rezultat legitiman.

Ako se ispostavi da je bilo lažiranja rezultata, rekord će biti poništen, a sudije koje su učestvovale biti sankcionisane maksimalnom kaznom od dve godine suspenzije, poručuju iz ASS.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Branković za “Novosti”: Bačena ogromna ljaga na atletiku!

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2018

Direktor ASS o skandalu sa rekordom Vedrana Samca: Ovo je sramota! Sudije su suspendovane, krivce ćemo sigurno oterati iz našeg sporta KOPLjE leti pravo u skandal! Atletski savez Srbije pokrenuo je istragu povodom mogućeg lažiranja rezultata Vedrana Samca (28), koji je u nedelju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.