Izvor: eKlinika.rs, 04.Maj.2025, 11:01

Ukusni razlozi zbog kojih burata sir treba da uključimo u svoju ishranu

Ako ste poznavalac sira, biće vam drago da znate da pored dodavanja ukusa i potpuno nove dimenzije vašoj kuhinji, nudi i zdravstvene prednosti. Jedna takva vrsta zdravog sira je burata sir. Burata sir je mek, kremasti italijanski sir koji je popularan i kod nas. Pravi se od kravljeg ili bivoljeg mleka i ima tanku mlečnu opnu i kremastu unutrašnjost. Ima brojne zdravstvene prednosti i lako možemo da ga uključimo u svoju ishranu.
Šta je burata sir Burata je svež italijanski sir pripremljen od mocarele i stracciatella sira od bivoljeg mleka. Zbog svoje specifične kremaste teksture burata sir nastao je od reči burro što znači maslac. Spolja neutralan i tvrd sir, a unutra kremast i bogatog mlečnog...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.