Šta se to dešavalo, da li je zaista oboren Krdžalićev rekord ili je na pomolu veliki skandal?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.08.2018.
14:05
Izvor: Sportske.net, b92.net

Pojavio se snimak bacio sumnju na vest koja je juče izazvala veliku pažnju u domaćoj javnosti.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Više od tri decenije je na snazi državni rekord Seada Krdžalića u bacanju koplja (83.35 metara), pa je juče snažno odjeknula vest da je Vedran Samac taj rekord oborio na Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici.

Mediji su preneli da je Samac ostvario rezultat 85.60 metara, a atletičar je potom dao samouverenu izjavu da će se ''tek pokazati njegova prava vrednost'', iako je na nedavnom Evropskom prvenstvu u Berlinu u kvalifikacijama zauzeo 18. mesto sa najboljim hicem od 75.89 metara.

Međutim, već danas se pojavila ozbiljna sumnja u njegov najnoviji rezultat i obaranje državnog rekorda, s obzirom na snimak na kom se vidi kako sudija najpre pomera koplje sa mesta gde je palo, napravio nekoliko koraka unapred i tek onda pokazao kolegama dokle da mere.

Snimak možete da pogledate OVDE, a B92 prenosi da su iz Atletskog saveza Srbije poručili da će ispitati sve okolnosti ovog događaja i utvrditi da li je rezultat legitiman.

Ako se ispostavi da je bilo lažiranja rezultata, rekord će biti poništen, a sudije koje su učestvovale biti sankcionisane maksimalnom kaznom od dve godine suspenzije, poručuju iz ASS.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_Goran_
Tuesday, 28.08.2018
15:19

Sudije mogu dobiti maksimalnu kaznu od 2 godine suspenzije. Bar tako pise u toj vesti na b92 na koju se pozivate. A ova kradja je nedopustiva, nevezano za to da li je ovo hitac u kom je kao oboren rekord ili u nekom drugom. Velika sramota.