Šta je ablacija srca kojoj je Paspalj podvrgnut?

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 23:11

Šta je ablacija srca kojoj je Paspalj podvrgnut?

Žarko Paspalj (57) podvrgnut je ablaciji srca, nakon što je ranije tokom dana hitno primljen u bolnicu.

Proslavljeni košarkaš je trebalo da prisustvuje jednoj svečanosti u Grčkoj, gde je trebalo da mu bude uručena nagrada za životno delo, ali su se isprečili srčani problemi.

Zbog toga je Paspalj zatražio medicinsku pomoć, posle čega je i operisan.

Ablacija je procedura kojom se umanjuju simptomi atrijalne fibrilacije kao što su ubrzani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nepravilni rad srca, kratak dah, netolerancija na napor. Ablacija se savetuje ukoliko ostali načini lečenja ne daju željene rezultate. Cilj procedure, koja se radi u opštoj ili lokalnoj anesteziji jeste da se uspostavi normalan srčani ritam.

Paspalj je trenutno stabilno i biće zadržan na intezivnoj nezi iz predostrožnosti. Kako navodi "Sportklub" iz izvora bliskih našem nekadašnjem reprezentativcu, poduhvat je svakako bio u planu, ali je sa novonastalim problemima ubrzan.

On je ranije ima dva srčana i jedan moždani udar. Paspalj je 2022. godine takođe hospitalizovan zbog srčanih problema, dok je 2001.prvi put doživeo infarkt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.