Šta čeka Partizan i Zvezdu posle trilera? Evo šta donosi proleće!

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2020, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta čeka Partizan i Zvezdu posle trilera? Evo šta donosi proleće!

Crno-beli danas slave, Zvezda se oporavlja od poraza, ali vrlo brzo će i jedni i drugi imati seriju novih velikih izazova.

Kao i godinama unazad, uvod u završni deo klupske sezone jesu finalni turniri nacionalnih Kupova.

U Srbiji je i ove godine ''Žućkovu levicu'' osvojio Partizan, iako je Zvezda bila na pragu trijumfa u sinoćnjem finalu u Nišu. Na kraju, posle produžetka, 85:84 za crno-bele, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << što je njihov treći uzastopni trofej u ovom takmičenju.

Danas i igrači, i stručni štabovi, i navijači sređuju utiske posle uzbudljive borbe, ali nema mnogo vremena ni za slavlje, ni za tugovanje.

Šta čeka jedne i druge u naredom periodu?

Zvezda već u petak od 19 časova igra novu, veoma tešku utakmicu. U 25. kolu Evrolige crveno-beli će dočekati moskovski CSKA i stručni štab na čelu sa trenerom Draganom Šakotom imaće veoma težak zadatak da ekipu osveži i da joj vrati samopouzdanje posle bolnog poraza od Partizana.

Šest dana kasnije, 27. februara, crveno-beli gostuju u Vitoriji, gde će odmeriti snage sa Baskonijom, a onda, 1. marta, sledi po svemu sudeći ključna utakmica za plasman u plej-of ABA lige. Zvezda će tada dočekati Cedevita Olimpiju u 20. kolu ABA lige i u slučaju pobede gotovo sigurno će se naći među četiri najbolje ekipe na kraju ligaškog dela sezone, osim ukoliko FMP i Zadar u poslednja dva kola ne naprave senzaciju.

Taj period biće veoma naporan za ekipu Dragana Šakote, jer će tri dana posle meča sa Cedevita Olimpijom gostovati u Istanbulu protiv Fenerbahčea, a već 6. marta Zvezdi u goste dolazi odlična ekipa Makabija.

A onda, između pomenutih duela sa FMP-om i Zadrom u ABA ligi, Zvezdu očekuje i gostovanje Realu u Madridu 12. marta.

Dakle, u prvoj polovini marta Zvezda će rešavati pitanje plasmana u plej-of ABA lige, što je realno da ostvari, a istovremeno će pokušati da zadrži šanse za plasman u Top 8 Evrolige, što je već mnogo teži zadatak, pogotovo ako imamo u vidu pomenuti raspored.

U poređenju sa Zvezdinim, Partizanov raspored je znatno lakši u tom periodu.

Crno-beli su, za razliku od svog najvećeg rivala, već obezbedili plasman u plej-of ABA lige, kao i plasman u četvrtfinale Evrokupa, pa će i psihološki biti znatno rasterećeniji.

Ipak, treba potvrditi prvo mesto pred plej-of ABA lige, a crno-beli će to pokušati da urade u mečevima protiv Krke u Novom Mestu (29. februara), zatim protiv Mega Bemaksa (7. marta) u Beogradu, i protiv Cibone u Zagrebu sedam dana kasnije.

U međuvremenu, 3. marta u Beograd stiže italijanski Trento, u poslednjem kolu Top 16 faze Evrokupa.

Dakle, ono što crno-bele najviše zanima u ovom trenutku je da što pre saznaju imena svojih rivala u polufinalu plej-ofa ABA lige i u četvrtfinalu Evrokupa i da već polako počnu da se pripremaju i za taj ključni deo sezone, kada će se odlučivati o najvažnijim trofejima i eventualnom plasmanu u Evroligu.

-
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.