Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 12:42

Srpski štoper potpisao za Ajaks, Italijani ga opisuju kao novog De Lihta

Mateja Milovanović (17) stavio paraf na trogodišnji ugovor sa amsterdamskim klubom

Oduvek je Ajaks važio za jednu od najboljih fudbalskih akademija. Samo u ovom veku iznedrila je igrače poput Veslija Snajdera, Rafaela Van der Varta, Jana Vertongena, Kristijana Eriksena, pre dve-tri godine Evropi predstavila Frenkija de Jonga, Matijasa de Lihta, Donija van >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << de Bek, Seržinja Desta… Jedan od najnovijih produkata čuvenog Tukomsta je – Mateja Milovanović.

Da u Ajaksu ozbiljno računaju na njega govorio je za MozzartSport još krajem prošle godine Goran Grkinić, koordinator mlađih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije, a potvrda njegovih reči stigla je ove subote pravo sa Johan Krojf Arene. Milovanović je stavio paraf na prvi profesionalni ugovor sa amsterdamskim velikanom.

Čekao sam na ovo neko vreme. Ovo je lepa nagrada", rekao je 17-godišnji štoperpo potpisivanju trogodišnjeg ugovora za zvanični sajt Kopljanika.

U Ajaksu se nadaju da su u momku rođenom 2004. godine u Roterdamu dobili De Lihtovog naslednika. Tako ga je uostalom opisala italijanska Gazeta delo Sport u maju ove godine, kada se spekulisalo o interesovanju Napolija i Rome za holandskog štopera srpskih korena. Isti nadimak mu je dodelio i glavni koordinator Ajaksove akademije, što je početkom 2020. Milovanović i sam priznao u intervjuu za MozzartSport, tada kao reprezentativac mlađih kategorija Holandije.

Međutim, stvari se u međuvremenu promenile. Ideja Fudbalskog saveza da srpske sinove privoli našoj reprezentaciji urodila je plodom, pa je Milovanović ove godine doneo odluku da se pridruži jatu Orlova. U julu je očekivano dobio poziv i odigrao poluvreme u prijateljskoj utakmici protiv Rumunije za selekciju do 19 godina.

Ipak, tek ga čeka dokazivanje. Na sajtu šampiona Holandije ističu da će Milovanović fudbalski razvoj ove sezone nastaviti sa svojim vršnjacima, u selekciji do 18 godina.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

VAŽI ZA JEDNOG OD NAJVEĆIH SVETSKIH TALENATA: Mladi Srbin potpisao za Ajaks, Tadić će ga naučiti mnogo toga!

Izvor: HotSport.rs, 16.Okt.2021

Mateja Milovanović je potpisao ugovor sa Ajaksom, objavio je holandski velikan. Mladi igrač čiji su roditelji srpskog porekla je danas potpisao trogodišnji ugovor sa Kopljanicima, pa će Dušan Tadić u timu imati još jednom Srbina. 2018. godine stigao je u Ajaksovu akademiju, igra na poziciji centralnog...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.