Srbija sa 18 atletičara na EP – Topićeva se okušava i u skoku udalj

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 12:55

Srbija sa 18 atletičara na EP – Topićeva se okušava i u skoku udalj

Juniore i juniorke Srbije od 7. do 10. avgusta u Jerusalimu očekuje Evropsko prvenstvo u atletici.

Boje naše zemlje braniće 10 atletičarki i 8 atletičara, zajedno sa preko 1000 takmičara iz 44 zemlje.

Angelina Topić skok uvis i udalj, Adriana Vilagoš bacanje koplja, Saima Murić 1500m, Mejra Mehmedović 3000m i 3000m stipl, Milica Tomašević 3000m, Zorana Rokavec skok uvis, Teodora Boberić troskok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i skok udalj, Natalija Dragojević troskok, Aleksandrija Mitrović troskok, Dunja Sedlaček skok udalj, Miloš Nisić 200m, Nikola Kostić 400m prepone, Strahinja Radaković 110m prepone, Bojan Novaković 110m prepone, Mihajlo Katanić 400m preponem Aldin Ćatović 3000m, Jovan Stranić bacanje kladiva i Stefan Jovanov bacanje kugle

"Hvala sportistima, trenerima i klubovima, Srpski atletski savez sa ponosom može da objavi da ima 18 učesnika prvenstva Evrope za starije juniore i juniorke. Izuzetno jak i velik broj za naše sportiste i za državu Srbiju. Sa velikim očekivanjima idemo na ovaj šampion. Imamo pet sportista koji su prvi na evropskim rang listama pred ovaj šampionat. Obe devojke koje su pored mene imaju dobre najave, Adrijana je prva u koplju, Angelina uvis i udalju, Nikola Kostić na preponama, Aleksandar Mitrović u troskoku i Jovan Stranić u bacanju kladiva. Ne umanjuje i da su sa nama osvajači medalja u18 Natalija Dragojević i Teodora Boberić koje će se potruditi da se naša reprezentacija vrati sa više odličja. Zahvaljujem se svima koji su verovali u nas, u ove devojke, ne bismo bili ovde bez podrške i ne bismo mogli da se predstavimo u najboljem svetlu", rekao je selektor Edin Zuković.

Angelina Topić je na Evropskom prvenstvu za mladje juniore u Izraelu, osvojila zlatnu medalju u skoku uvis rezultatom 1,92 m. Na Svetskom prvenstvu za starije juniore u Kaliju, osvojila je bronzanu medalju rezultatom 1,93 m.

Prvi veliki uspeh u seniorskoj konkurenciji ostvarila je na Evropskom prvenstvu 2022. godine u Minhenu, kada je osvojila bronzanu medalju skokom od 1,93 m. U 2023. godini oborila je državni rekord Srbije preskočivši 197 cm na Mitingu Dijamantske lige u Parizu.



"Očekujem što bolji rezultat i plasman. Spremam se za jedan novi izazov, skakaću u dve discipline. U tri dana ću imati četiri skakanja. Idem da reprezentujem sa svojim kolegama našu zemlju, radujem se što će ponovo biti u Jerusalimu jer je to poznati teren gde sam ostvarila veliki uspeh. Velika je čast skakati pored velikih svetskih zvezda. Trudiću se da svoje iskustvo koje sam pokupila u prošlih godinu, godinu i po dana iskoristim i primenim"
, rekla je Topićeva.

Adriana Vilagoš osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore 2021. godine u Najrobiju sa 61,46 m. Na Evropskom prvenstvu za juniore 2021. godine u Talinu, zauzela je drugo mesto hicem od 60,44 metara.

U avgustu 2022. godine stigla je do drugog svetskog zlata u Kaliju novim nacionalnim rekordom za starije juniorke – 63,52 m. Najveći uspeh u seniorskoj konkurenciji ostvarila je na Evropskom prvenstvu 2022. godine kada je osvojila srebrnu medalju hicem iz poslednje serije od 62,01 m.



"Ovo takmičenje će biti u jedno od najbitnijih takmičenja za mene. I pre dve godine sam uspela da uzmem srebrnu medalju, ove godine ću ići da se borim za zlato. Očekujem jedno dobro takmičenje i nadam se da ću moći da bacam opušteno i da ostvarim rezultat koji sam isplanirala. Lakše je ići kao favorit kad bacamo na svom nivou, kada sam među seniorima, onda se takmičim sa boljima od mene ili sa onima koji su nam mom nivou. Biće teško, ali ću dobiti iskustva i biće mi vetar u leđa za ubuduće",
zaključila je Vilagoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Adriana Vilagoš za Telegraf o Olimpijskim igrama: „Prvo da obezbedim normu, pa onda…“

Izvor: Piplmetar.rs, 02.Avg.2023

Mlada nada srpske atletike ima najviše moguće ciljeve .. Evropsko prvenstvo za starije juniore u Jerusalimu je na programu od 7. do 10. avgusta, a Srbija će tamo imati čak 18 takmičara, gde se najviše očekuje od Angeline Topić i Adriane Vilagoš, ali i mnogih drugih. Takođe, ovo služi i kao...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.