Izvor: Piplmetar.rs, 02.Avg.2023, 16:30

Adriana Vilagoš za Telegraf o Olimpijskim igrama: „Prvo da obezbedim normu, pa onda…“

Mlada nada srpske atletike ima najviše moguće ciljeve

Evropsko prvenstvo za starije juniore u Jerusalimu je na programu od 7. do 10. avgusta, a Srbija će tamo imati čak 18 takmičara, gde se najviše očekuje od Angeline Topić i Adriane Vilagoš, ali i mnogih drugih. Takođe, ovo služi i kao priprema za predstojeće Svetsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << prvenstvo u Budimpešti koje se održava krajem avgusta.
Adriana Vilagoš će u Jerusalimu pokušati da nadmaši prethodni rezultat iz Talina, kada je uzela srebro. Međutim, Vilagoš je rekla i da njoj cilj jeste nešto drugo.
Na svakom takmičenju mi je cilj da bacam preko 60 metara, naravno i ovde. Već neko vreme nisam mogla da bacim preko 60, nisam sigurna za koje daljine sam spremna, inače fizički se osećam dobro, nadam se da će se sve sklopiti tamo i da će otići daleko.
Nedugo nakon završenog Evropskog prvenstva za starije juniore, nju očekuje i takmičenje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.
Više šanse imam u juniorskoj konkurenciji, na SP će biti jaka konkreuncija. Plan mi je zato da tamo bacim dobro na kvalifikacijama i nadam se da ću ući u finale, ovo mi je prvo Svetsko seniorsko prvenstvo i nadam se da ću moći dobro da se plasiram.
Vilagoš je napravila i najveći rezultat na svom prvom serniorskom takmičenju, kada je osvojila srebrnu medalju u Minhenu, ali, kaže da to neće biti dovoljno za veći rezultat u Mađarskoj.
Pa sad… U ovo vreme, trenutno je u svetu jača konkurencija, taj rezultat što sam bacila na EP ne bi bio dosta za velike plasmane u finalu, ali mislim da ću moći da bacim ono što će zadovoljiti mene i mog trenera.
Na kraju, Vilagoš se okrenula i ka Olimpijskim igrama u Parizu, gde kaže da će dati sve od sebe da se tamo nađe.
Olimpijske igre jesu najveće takmičenje, sada u ovom periodu jeste cilj da ispunim prvo normu. Meni fali oko 50 centimetara, moj personalni je toliko manji, mislim da ću uspeti, kad završim ovu sezonu moram početi pripremni period i da baš uradim dobru bazu za sledeću godinu, pa da se fokusiram na Olimpijske igre.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.