Srbi čekaju start na zimskoj Univerzijadi

Izvor: Sportski Žurnal, 31.Jan.2011, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi čekaju start na zimskoj Univerzijadi

Nije bilo u nedelju na skijalištima Erzuruma predstavnika Srbije. Nevena Ignjatović se spremala za utorak kada je na programu superkombinacija  (superveleslalom i slalom), a Boris Judin i Nina Micić za kvlalifikacije u palarel džajent slalomu (snoubord).
Ignjatovićeva će se kroz ove dve trke spremati za subotnji slalom gde se očekuje da postigne najbolji rezultat. Podsetimo u prvoj trci u Erzurumu, u superveleslalomu bila je 12.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Nina Micić

Finale u borderkrosu prošlo je bez Filipa Filipovića, 38. i 34. u dve trke kvalifikacija. Zlato je pripalo Nemcu Konstantinu Šadu sa 208 poena, Italijan Omar Visintin se zadovoljio srebrom, a njegov zemljak Federiko Ramio bronzom.
Kod dama Čehinje su se baš pokazale. Klara Kukalova je sakupila 180 poena dovoljno za zlato, a Martina Krejcova sa 108 bila je bronzana. Tek da ih malo razdvoji potrudila se Kler Šaro (Francuska) sa 144 poena.
A, posle njihovih majstorija gledaoci su imali priliku i da uživaju u „Horoni”, narodnom plesu sa Istočnog Crnog mora. Kada je Nordijska kombinacija u pitanju, u masovnom startu najbolji je bio Japanac Aguri Šimicu sa 250 poena. Poljaku Tomašu Pohvali pripalo je srebro sa 239.5, dok je bronzani Tomi Šmid (Švajcarska) sa 237.5 poena.
Tačno u podne muškarci su počeli superveleslalom, a na kraju još jedno slavlje za Češku, Adam Žika je imao najbolje vreme 1:06.88 ispred Šveđanina Karla Linda (1:07.08) i Austrijanca Bernharda Grafa (1:07.14)...
Kažimo i da na 25. Zimskim univerzitetskim igrama u Erzurumu najviše takmičara ima Rusija 273, a najmanje Nepal – samo jednog.
A, hokejašice Kanade su pokazale Britankama ko je majstor i olimpijski šampion u ovoj igri, pa ih isprašile sa 14:0 (4:0,4:0,6:0). Kod džentlmena Amerikanci su Slovaci pobedili Slovake 7:3 (2:4, 1:2, 0:1).

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Ignjatovićeva 12. na prvoj trci

Izvor: B92, 31.Jan.2011

Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 12. mesto u superveleslalomu na Zimskim Univerzitetskim igrama u turskom Erzurumu...Ignjatovićeva je bila druga na stazi i na kraju je imala za 1.36 sekundu slabije prolazno vreme od osvajačice zlatne medalje Kejtlin Hartmen iz Sjedinjenih Država...Drugo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.