Sparsi vezali 12 poraza – Vembanjama zadovoljan razvojem

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 19:18

Sparsi vezali 12 poraza – Vembanjama "zadovoljan razvojem"

Košarkaši San Antonio Spursa možda su dobili najatraktivnijeg igrača na draftu u liku Viktora Vembanjame ali sve što grade ove sezone ne rade zarad ove sezone.

Tim Greg Popoviča najgori je u Zapadnoj konferenciji (3-14) i drugi najslabiji u ligi posle Detroita (2-15) i teško da se situacija može radikalno poprarviti.

Spursi su na poslednjih 12 utakmica vezali isto toliko poraza, ali se njihov debakl ne primećuje toliko jer ga "maskira" sama pojava francuskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << košarkaša i njegov učinak.

Svaka utakmica Teksašana se maltene počela gledati samo kroz prizmu statistike Vembanjame, dok je rezultat, sada, u drugom planu, makar za širu košarkašku publiku.

Košarkaški razvoj prvog "pika" je važnije od rezultata.

"Učim svaki dan, već sam bolji sada nego što sam bio na početku sezone", rekao je Vembanjama nedavno, nakon novog poraza, još jednog u nizu za Spurse.

Francuz je svestan da je tim u fazi "ribildinga" i da su česti porazi sastavni deo tog puta.

"Znamo u kom pravcu idemo, u dobrim smo rukama", miran je Francuz iako, rezultatski, situacija nije nimalo povoljna.

Svojim učinkom, međutim, može biti veoma zadovoljan, jer beleži 19,2 poena i 9,5 skokova u proseku po utakmici.

"Ono što me čini ispunjenim je da sam napredovao u svim segmentima koje sam zajedno sa trenerima zacrtao kada sam došao ovde. Ne pričamo i ne radimo uzalud, rezultati su vidljivi. Ovo mi je "ruki" sezona, i dalje sam mlad, a ovo je verovatno najgora verzija Viktora koju ćete videti. Biću bolji svake godine", poručio je.

Navijači Spursa, navikli da vide ekipu u borbi za plej-of, ove sezone će, kao stvari stoje, morati da se zadovolje samo ako na kraju iste vide još bolju verzju svog sueprstara.

Za ostalo, moraće da sačekaju neku od narednih sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.