Skener B92: Vukanović heroj, Borjan čuvar - Marakana ostala neosvojiva!

Izvor: B92, 27.Avg.2019, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skener B92: Vukanović heroj, Borjan čuvar - Marakana ostala neosvojiva!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se drugu godinu zaredom u grupnu fazu Lige šampiona.

Izabranici Vladana Milojevića eliminisali su Jang Bojs, nakon što je meč u Beogradu završen rezultatom 1:1.

Zvezda je odigrala defanzivno odličnu utakmicu, gol je primila posle autogola, ali on nike bio koban

Milan Borjan - Prvi put je zagrejao rukavice u 33. minutu. Do tada nije imao posla, iako je Jang Bojs redovno bio na Zvezdinoj polovini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U drugom poluvremenu imao je veoma nesigurnu intervenciju, ali se brzo iskupio odbranom. U nadoknadi vremena sjajnom paradom je sprečio gol Jang Bojsa.

Miloš Degenek - Napravio je grešku odmah na startu meča kada je promašio loptu. Na sreću Bojsi nisu stvorili opasnu šansu. U nastavku poluvremena skrivio je faul blizu kaznenog, zbog čega je dobio žuti karton.

U nastavku duela, baš kao i Milunović, čuvao se žutog kartona, a opet je bio agresivan i nije mnogo grešio.

Nemanja Milunović - Zvezdina odbrana nije briljirala u prvom periodu igre, pa nije ni Milunović. Napravio je loš faul, na 40 metara od gola i dobio je žuti karton. U skoku je standardno bio dobar.

Nije bio kriv kod pogotka, dobro je sve zatvarao i vodio je veliku bitku s Oroom, kada je ovaj ušao u igru.

Milan Rodić - Pokušavao je Rodić da se ubaci nekoliko puta, ali mu nije polazilo za rukom. Jang Bojs nije stvarao šanse po njegovom boku, što je svakako plus.

Igrao je ključnu ulogu kod gola. Sjajno se ubacio po desnoj strani, još bolje centrirao, posle čega je Vukanović pogodio. Imao je dosta problema pri kraju meča, dosta su napadali gosti preko levog krila, ali je Zvezda odolela.

Marko Gobeljić - Dobro je igrao Gobeljić i još jednom je pokazao da je mesto desnog beka ove sezone njegovo. Imao je par sitnih grešaka, ali dobro je zatvorio desnu stranu.

Hose Kanjas - Nije ga mnogo bilo u igri na startu meča. Slabo je igrala Zvezda u prvih 15-tak minuta, pa tako ni Kanjas nije bio na nivou. Kako je vreme prolazilo on je bio sve bolji.

Igrao je OK i tokom drugog poluvremena, ali je znao i za bolje partije u Zvezdinom dresu.

Dušan Jovančić - Stabilan na sredinj terena. Ono šti smo od njega navikli, međutim nije imao svoje karakteristične prodore.

Dosta je defanzivno igrao, takvu je verovatno imao i ulogu i odlično ju je odradio. Još jednom je pokazao da je jedan od Milojevićevih najpouzdanijih “vojnika”

Aleksa Vukanović - Vukanović je imao solidno poluvreme. Probacio je sjajno loptu kroz noge defanzivcu Bojsa, trudio se i to mu se kasnije isplatilo! U 60. minutu sjajno je šutirao glavom za 1:0 Zvezde! Krajem meča zamenio ga je Ivanić.

Mateo Garsija - Verovatno i najbolji fudbaler Zvezde tokom prvih 45 minuta. Od prvog minuta je “grizao” i trudio se. Nekoliko puta je pokazao o kakvom se talentu radi.

Odigrao je solidnih dvadesetak minuta u nastavku kada ga je zamenio Ben.

Marko Marin - Uz Garsiju najbolji, ali malo smo i od njega videli. Zvezda je igrala taktički pametno, pa se i Marin podredio ekipi.

Čim je dobio malo više prostora, šampion Srbije je profitirao. Odlično je dodao loptu do Rodića, koji je pronašao Vukanovića za vođstvo crveno-belih. Posle toga je imao ispodprosečnu partiju i dosta je grešio, verovatno usled gubitka snage.

Ričmond Boaći - Neprimetan u prvom poluvremenu, malo je lopti išlo ka njemu, a to što je i dobio nije uspeo da iskoristi.

Boaći je potom pokazao da i dalje ima ono nešto. Sjajnim driblingom započeo je akciju kod gola, ali se u tom i povredio. Zamenio ga je Tomane.

Tomane (od 62) - Nije ponudio mnogo Tomane. Bio je na terenu oko pola sata, ali je bio bez prave šanse.

El Fardu Ben (od 69) - U 82. minutu skrenuo je loptu pri šutu Jang Bojsa i postigao je autogol. Oproštaj od kluba kakav sigurno nije želeo.

Ivanić (od 82) - Uneo je potrebnu energiju u vezni red, ali za kratak period nije uspeo da ostavi neki veći utisak.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.