Skandal u hrvatskom derbiju: Nije se ni igrao!

Izvor: Mondo, 22.Nov.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal u hrvatskom derbiju: Nije se ni igrao!

Najveća utakmica hrvatskog fudbala Dinamo Zagreb - Hajduk Split nije ni odigran u subotu, jer Splićani nisu ne teren Maksimira u znak solidarnosti sa svojim navijačima kojima nije bio dozvoljen ulazak na stadion "Maksimir".

Foto: Damir Sencar/EuroFootball/Gliver/Getty Images arhivska fotografija

Skandal u hrvatskom fudbalu!

Najveća utakmica hrvatskog fudbala, derbi zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka, koja je trebalo da bude odigrana danas (subota) >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u okviru 16. kola prvenstva, nije ni počela!

Posle 15-ak minuta nakon što je bio zakazan termin za početak meča, na terenu su bili samo igrači Dinama. Gostiju iz Splita nije bilo na terenu. Oni su ostali u svlačionici, nezadovoljni što je uprava Dinama zabranila navijačima iz Splita da uđu na stadion "Maksimir"!

Prema informacijama hrvatskih medija, u Zagreb je došlo oko 1.000 pripadnika splitske Tordice, ali je uprava Dinama, u dogovoru sa policijom, označila 50-ak "problematičnih" navijača kojima ne bi bio dozvoljen ulaz na stadion. Ostali navijači Hajduka su se solidarisali sa "obeleženim" drugarima i zato nisu hteli ni da uđu na stadion.

Igrači Hajduka su se solidarisali sa svojim navijačima i nisu ni hteli da oduigraju utakmicu.

Posle 10-15 minuta sudija i delegat su konstatovali da utakmica neće biti odigrana, a malobrojni navijači Dinama su počeli da napuštaju stadion.

Umesto utakmice, igrači Dinama su počeli trening!

Kakav će ishod ovog meča biti ili će biti odigran za nekoliko dana, odlučiće nadležni organi Hrvatskog fudbalskog saveza.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkazan hrvatski derbi, Hajduk odbio da igra zbog navijača!

Izvor: Blic, 22.Nov.2014

Veliki skandal desio se u hrvatskom fudbalu: derbi između Dinama i Hajduka je otkazan jer su fudbaleri splitskog kluba odbili da izađu na teren kada su saznali da delu njihovih navijača nije dozvoljeno da uđu na zagrebački stadion...Ispred ulaza na sportski objekat na Maksimiru, članovi splitske...

Nastavak na Blic...

Hajduk nije izašao na teren Dinamu

Izvor: B92, 22.Nov.2014

Utakmica između zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka otkazana je zato što gostujući igrači nisu izašli na teren “Maksimira”...Gostujući igrači su se na taj potez odlučili iz solidarnosti sa navijačima svog kluba kojima je bilo zabranjeno da prisustvuju utakmicu u Zagrebu...Utakmica je...

Nastavak na B92...

Otkazan hrvatski derbi Dinamo - Hajduk

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2014

Najveći hrvatski fudbalski derbi, utakmica 16. kola Prve HNL između zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka, koja je trebala biti odigrana na maksimirskom stadionu, otkazana je zbog neizlaska Hajdukovih fudbalera na teren...Fudbaleri splitskog tima solidarisali su se sa svojim navijačima, od kojih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.