Zagreb pod opsadom, stigla Torcida

Izvor: RTS, 22.Nov.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb pod opsadom, stigla Torcida

Na Maksimiru se igra derbi između Dinama i Hajduke. Uzavrela atmosfera u zagrebu stigli navijači iz Splita, koji su rešili da bojkotuju derbi zbog crne liste navijača kojima je zabranjen ulazak na stadion. Neredi u Zagrebu počeli u petak uveče kada je grupa huligana upala u studentski dom i napala studente iz dalmacije. Policiji pune ruke posla kako bi se izbegli veći neredi. Derbi se neće igrati jer su igrači Hajduka odbili da izađu na teren, zbog problema sa njihovim pristalicama. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Kako stvari stoje, na tribinama Maksimira neće biti ni Torcide. Dinamo je na svoje 'crne liste' stavio i 50 navijača Hajduka, koji nisu evidentirani u policiji, a ostatak grupe se solidarisao s kažnjenima i ne želi da prisustvuje susretu.

Derbi između Dinama i Hajduka nije odigrag. Gostujući igrači nisu izašli na teren iz protesta, jer njihovim navijačima nije dozvoljeno da uđu na tribine.

Veliko je interesovanje među navijačima Hajduka za ovaj susret. Prema posljednjim informacijama, najmanje dve hiljade pripadnika Torcide je stiglo u Zagreb kako bi bodrili svoju ekipu. Kako ne bi došlo do izgreda i nemilih scena na stadionu ili oko njega, stotine policajaca su dočekali navijače već na naplatnoj rampi u Lučkom, a neprestano su uz njih na ulicama Zagreba.

Prvi neredi su se desili još u petak uveče. Huligani su provalili u studentski dom „ Stjepan Radić" i napali dalmatinske studente. Huligana, za koje se pretpostavlja da su pripadnici Bed Blu Bojsa, došla je do studentskog doma, kako bi se sukobili sa dalmatinskim studentima. Kako su vrata paviljona bila zaključana, dotični su provalili u dom i zatim nasrnuli na studente iz Metkovića.

Huligani su pobegli, ali su pripadnici obezbeđenja jednoga od njih uspeli da svladaju i zadrže do dolaska policije. Ubrzo su privedeni i ostali pojedinci osumnjičeni za napad.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skandal u hrvatskom derbiju: Nije se ni igrao!

Izvor: Mondo, 22.Nov.2014

Najveća utakmica hrvatskog fudbala Dinamo Zagreb - Hajduk Split nije ni odigran u subotu, jer Splićani nisu ne teren Maksimira u znak solidarnosti sa svojim navijačima kojima nije bio dozvoljen ulazak na stadion "Maksimir"...Foto: Damir Sencar/EuroFootball/Gliver/Getty Images arhivska fotografija..Skandal...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.