Otkazan hrvatski derbi, Hajduk odbio da igra zbog navijača!

Izvor: Blic, 22.Nov.2014, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazan hrvatski derbi, Hajduk odbio da igra zbog navijača!

Veliki skandal desio se u hrvatskom fudbalu: derbi između Dinama i Hajduka je otkazan jer su fudbaleri splitskog kluba odbili da izađu na teren kada su saznali da delu njihovih navijača nije dozvoljeno da uđu na zagrebački stadion.

Ispred ulaza na sportski objekat na Maksimiru, članovi splitske navijačke grupe Torcida su saznali da ih je 50 na tzv. "crnoj listi", pa su ostale pristalice "bilih" odbile da uđu na tribinu, iako je policija to tražila od njih, javio je hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sajt Indeks.

Lokalni mediji su potom najavili da će, u znak protesta, splitski klub sa 15 minuta zakašnjenja izaći na teren, no Hajduk je na svojoj Fejsbuk stranici, desetak minuta nakon što je derbi trebalo da počne, saopštio da je utakmica otkazana.

Dinamo, čiji su igrači na terenu Maksimira čekali svog večitog rivala, pred ovaj meč 16. kola vodi na tabeli šampionata sa 37 bodova, Rijeka ima 33, a trećeplasirani Hajduk čak 11 manje od lidera.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otkazan najveći hrvatski derbi, ali je ipak grmelo “Ubij Srbina”?!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Nov.2014

Zbog Dinamo crne liste na kojoj je 50 navijača iz Splita, Hajduk odbio da izađe na teren..Svetskovina hrvatskog fudbala između zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka imao je najneslavniju epizodu u svojoj istoriji, jer nije ni odigran...Meč koji je bio planiran za subotu od 15 časova pripašće...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.