Hrvatski derbi otkazan jer je navijačima Hajduka bio zabranjen ulazak na Maksimir

Izvor: Sportal.rs, 22.Nov.2014, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski derbi otkazan jer je navijačima Hajduka bio zabranjen ulazak na "Maksimir"

Najveći derbi hrvatskog fudbala između zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka, otkazan je jer je organizator meča, Dinamo, zabranio ulaz gostujućim navijačiam na tribine, javljaju hrvatski mediji. Fudbaleri Hajduka su se solidarisali sa svojim navijačima i nisu želeli da izađu na teren. Splitski klub je o tome obavestio javnost porukom preko zvanične klupske tviter stranice.

Ovo je drugi prekid derbija na "Maksimiru" zaredom. Prošli nije odigran zbog nedopuštenih povika sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << tribina, ovaj zbog toga što su igrači Hajduka stali uz svoje navijače. Prethodni derbi u Zagrebu registrovan je 3:0 u korist Dinama, a verovatno će i ovaj.

Problemi pred derbi počeli su u petak uveče kada je grupa od tridesetak huligana sa bakljama upala u Studentski dom u Zagreb u potrazi za navijačiam Hajduka.

(Foto: Beta/AP/Kerstin Joensson)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skandal! Otkazan derbi između Dinama i Hajduka

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2014

U 16. kolu Prve lige Hrvatske na rasporedu je bio najveći hrvatski derbi, duel Dinama i Hajduka. Ipak, meč na "Maksimiru" je otkazan, zbog toga što su igrači tima iz Splita odbili da izađu na teren...Navijačka grupa "torcida" odložila hrvatsku fudbalsku svetkovinu..Hajduk je objavio na svom službenom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Hajduku preti kazna, Torcida slavi

Izvor: B92, 23.Nov.2014, 00:01

Fudbaleri Hajduka su odbili da igraju večiti hrvatski derbi sa Dinamom na Maksimiru bez svojih navijača, koji su im priredili spektakl na Poljudu..."Bili" rizikuju veliku kaznu HNS, možda čak i izbacivanje iz lige jer nisu izašli na megdan Dinamu, ali su u očima svojih navijača oni heroji...Hajduk...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.