Sivić: Ovaj tim pobeđuje kada je najpotrebnije, Đurđević nosi reprezentaciju

Izvor: RTS, 11.Okt.2016, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sivić: Ovaj tim pobeđuje kada je najpotrebnije, Đurđević nosi reprezentaciju

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić je rekao da je bio uveren u pobedu nad Slovenijom jer je "svestan kakav tim ima" i da njegovi fudbaleri pobeđuju onda kada je to najpotrebnije. Posebno je pohvalio kapitena Uroša Đurđevića.
"Znao sam da ne možemo da izgubimo utakmicu koja odlučuje. Ne zato što smo bolja ekipa već zbog karaktera. Kada je trebalo, ovi momci nisu 'kiksali'. To je povezano >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa našim mentalitetom. Ovi momci znaju da pobeđuju i to rade kada je najbitnije", rekao je Sivić.

Mlada selekcija Srbije se plasirala u baraž za Evropsko prvenstvo, pošto je pobedom nad Slovenijom od 3:1 prošla kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane ekipe.
"Najveća snaga ove ekipe je da pobedi kada ne igra kako najbolje zna. Na tome ćemo graditi mnogo toga za baraž, ali neke stvari moramo mnogo bolje da radimo, i radićemo", kazao je Sivić.
Potencijalni protivnici Srbiji u baražu su Austrija, Španija i Norveška. Sivić je rekao da rivali "ne mogu biti teži", a kada bi morao da bira, izabrao bi Norvešku. 
Sivić je naveo da mu je svejedno gde će se igrati prva utakmica u baražu, ali da bi više voleo da ona bude kod kuće, i to na stadionu Partizana.
"Malo nas je neprijatno iznenadio odziv publike u Milanovcu. Dogovorićemo se, videti šta je najbolje, pa ćemo doneti zajedničku odluku. Imam svoju ideju i izneću je, ali ja ne odlučujem. Vreme je da se preselimo u Beograd na stadion JNA", rekao je Sivić.
Srpski fudbaleri su odlično počeli utakmicu protiv Slovenije, ali su dozvolili protivniku da brzo izjednači, što je naljutilo selektora.
"Dobro smo počeli, ali smo se kao i uvek do sada zadovoljili i dozvolili protivniku da izjednači. Međutim, smogli smo snage da dobijemo, što je bio cilj i što je lep uspeh. Čestitam momcima na pobedi i okrećemo se baražu", kazao je Sivić.
Trostruki strelac bio je kapiten Uroš Đurđević, kome je Sivić posebno čestitao. Napadač Partizana je izveo oba penala za Srbiju – prvi je realizovao, a drugi promašio, ali je iz odbitka postigao pogodak.
"On je kapiten ove selekcije, momak koji je lider, koji ima sjajan karakter, nikad se ne predaje i nosi ekipu i ima kredit koji mu sleduje ponašanjem i igrama. Jedino da je na njemu bio penal, ne bi šutirao. Kod drugog sam imao poverenja u njega i, eto, njemu posebno čestitam i zahvaljujem na svim ovim partijama u poslednje vreme, jer je nosio reprezentaciju", rekao je Sivić.
Sivić je dodao da je najteže ponoviti uspeh posle titule svetskog šampiona koju je Srbija osvojila prošle godine na Novom Zelandu, i da misli da je njegovoj ekipi mesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sivić: Voleo bih Norvešku na JNA

Izvor: B92, 11.Okt.2016

Selektor U21 Srbije Tomislav Sivić bio je uveren u pobedu nad Slovenijom svestan kakav tim ima i da njegovi igrači pobeđuju onda kada je to najpotrebnije..."Orlići" su pobedom nad Slovenijom 3:1 u poslednjem kolu kvalifikacija izborili baraž za plasman na U21 Evropsko prvenstvo..."Znao sam da ne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.