Šampion bez milosti: Zvezdin prvi korak ka odbrani srpske titule (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2016, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion bez milosti: Zvezdin prvi korak ka odbrani srpske titule (VIDEO)

Zvezda večeras nije briljirala, ali je odigrala sasvim solidnu utakmicu. Čini se, taman onoliko koliko je bilo potrebno da se ne premori, a da dođe do ubedljivog trijumfa

Šampioni Srbije, košarkaši Crvene zvezde napravili su prvi korak ka odbrani titule. Ekipa Dejana Radonjića na startu polufinalne serije plej-ofa u hali Pionir savladala Mega Leks sa 77:66 (21:18, 22:12, 13:12, 21:24)

Crveno-belima je sada potrebna još jedna pobeda za plasman u finale, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a drugi meč igra se u nedelju, 29. maja i domaćin će biti Mega u Sremskoj Mitrovici.

.

Ruku na srce gostujući tim Dejana Milojevića i ovaj put bio je oslabljen neigranjem nekolicine košarkaša, Timotija Luvavua, Ognjena Jaramaza i Alfe Kabe.

Crveno-bele večeras su predvodili Marko Simonović, Majk Cirbes i Stefan Jović. Simonović je pogodio nekoliko važnih trojki, dok je Jović sada već tradicionalno bio raspoložen u duelu sa timom iz Sremske Mitrovice.

Gosti su se večeras pred oko 2.500 gledalaca dobro držali samo u prvih 15-ak minuta. Pre svega zahvaljujući Radetu Zagorcu ekipa Mege je uspevala da drži ritam i preti Zvezdinoj odbrani.

Ipak, kada je zaustavljen Zagorac, stala je i cela gostujuća ekipa. Zvezda je, kako je prolazilo vreme, pojačavala igru u odbrani, a kada je tako ni mnogo jače, evroligaške ekipe nisu ove sezone imale pravi odgovor.

Pokušala je Mega u trećoj četvrtini da se nekako vrati u utakmicu, ali ju je Zvezda konstantno držala na dvocifrenoj, bezbednoj distanci.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Simonović sa 14 poena, Jović je na to dodao 11, a Cirbes 10 poena i osam skokova. Zagorac je za Megu ubacio 15 poena, dok je Janković postigao 12.

U drugom polufinalnom paru plej-ofa Superlige igraju Partizan i FMP Železnik, a prvi meč ove serije na programu je u subotu od 18 sati.



(FOTO: Starsport)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KLS (PLEJ-OF): Crvena zvezda lako do pobede i koraka više ka finalu (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 27.Maj.2016

U prvom meču polufinala plej-ofa KLS lige Crvena zvezda je u Pioniru savladala Mega Leks 77:66 (21:18, 22:12, 13:12, 21:24).. . Crvena zvezda je pred nešto više od dve hiljade gledalaca napravila prvi korak ka finalu prvenstva Srbije. Crveno-beli su bili daleko bolji rival, vodili su tokom celog meča...

Nastavak na HotSport.rs...

(VIDEO) LOŠE VESTI ZA DELIJE: Povredio se najbolji košarkaš Zvezde!

Izvor: Kurir, 27.Maj.2016

...Senku na pobedu bacila je povreda Kvinsija Milera koji je napustio parket na startu poslednje deonice zbog povrede skočnog zgloba, ali je utisak da se ne radi o težoj povredi..Videćemo da li će se vratiti na teren za drugo polufinale, koje je na programu u nedelju od 2000 u Sremskoj Mitrovici

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.