SL - Zvezdina rutina na startu plej-ofa

Izvor: Sportske.net, 27.Maj.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL - Zvezdina rutina na startu plej-ofa

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poveli su protiv Mege sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa domaćeg šampionata, pošto su u prvom meču na domaćem terenu lako izašli na kraj sa ekipom Dejana Milojevića.

Finalisti minule ABA ligaške sezone večeras su odmerili snage u dvorani "Aleksandar Nikolić" čime je zvanično počela plej-of serija u domaćem šampionatu.

Crvena zvezda Telekom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je prvu utakmicu polufinala plej-ofa dobila rezultatom 77:66 (21:18, 22:12, 13:12, 21:24) i tako stigla na korak od plasmana u finale jer se polufinale igra na dva dobijena meča.

Rutinski je aktuelni šampion Srbije izašao na kraj sa desetkovanim sastavom Mega Leksa i pobeda ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje.

Šesti međusobni duel crveno-belih i Mega Leksa u tekućoj sezoni bio je lišen rezultatske neizvesnosti, pošto je domaćin tokom većeg dela meča imao dvocifrenu prednost koju je samo uvećao u završnici.

Senku na pobedu Crvene zvezde Telekom bacila je povreda Kvinsija Milera koji je napustio parket na startu poslednje deonice zbog povrede skočnog zgloba, ali je utisak da se ne radi o težoj povredi.

Najbolji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Stefan Jović koji je komandovao svom timu, uz 11 poena, 8 asistencija i 5 skokova, dok je Simonović postigao 14, a Maik Cirbes 10 poena uz 8 skokova.

Na drugoj strani je dominirao Rade Zagorac sa 20 poena, 11 skokova i 14 iznuđenih prekršaja, a Nikola Janković je sa 12 poena bio jedini igrač Mege koji je uz sjajnog Zagorca stigao do dvocifrenog učinka.

Druga utakmica na programu je 29. maja u Sremskoj Mitrovici, a ukoliko Mega savlada Zvezdu treći meč je na programu 31. maja.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.