Sakramento nadigrao „ratnike“, Jokić i Bjelica solidni

Izvor: RTS, 05.Feb.2017, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sakramento nadigrao „ratnike“, Jokić i Bjelica solidni

San Antonio je „pregazio“ Denver 121:97 uz samo 11 poena Nikole Jokića, Boban Marjanović ponovo nije dobio šansu u porazu Detroita od Indijane sa 105:84, a Nemanja Bjelica je imao solidan učinak, iako je Minesota izgubila od Memfisa – 107:99. Najdramatičnija završnica protekle NBA noći odigrana je u duelu Sakramenta i Golden Stejta koju je posle produžetka dobio Sakramento sa 109:106.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Malo je nedostajalo da „ratnici" odnesu pobedu sa gostovanja u Sakramentu.
U finišu utakmice meč se pretvorio u duel dvojice najefikasnijih igrača suparničkih timova, Demarkusa Kazinsa i Stefa Karija, ali su obojica na 98:98 promašili trojke za pobedu. A onda se Kazins razigrao u nastavku i doneo pobedu Sakramentu uprkos tome što je Kari utakmicu završio kao najefikasniji igrač sa 35 poena i 9 asistencija, a on bio drugi na listi sa 32 poena i istim brojem asistencija.
Karija su pratili Tompson, Grin i Durent, ali su Kazinsa da dvocifrenim učinkom pratila petorica saigrača koje je predvodio kolins sa 18 poena.
Sredinom trećeg nastavka došlo je do incidenta kada je trener „ratnika" Sti Ker burno reagovao na jednu od sudijskih odluka pa je potom morao da napusti teren, što je možda i značajno uticalo na ishod utakmice.
Sva tri kluba naših internacionalaca doživela su poraze protekle noći.
San Antonio je ubedljivo porazio Denver na gostovanju sa 121:97, a Nikola jokić je u igri proveo petnaestaj minuta. Postigao je 11 poena uz jedan skok i dve asistencije i bio drugi igrač po efikasnosti u timu. Ispred njega po učinku, kao najefikasniji igrač utakmice, bio je Marej sa 20 poena koje je ostvario za 23 minuta igre.
Na drugoj strani San Antonio je demonstrirao sjajnu kolektivnu igru i odneo pobedu predvođen Kavaji Lenardom sa 19 poena, dok su Đinobili, Simons i Parker dodali po 18 poena.

Detroit je na gostovanju poražen od Indijane sa 105:84, a Boban Marjanović ponovo nije ulazio u igru.
Minesota je na domaćem terenu poražena od Memfisa 107:99, a Nemanja Bjelica je imao solidan učinak za 14 minuta igre. Bjelica je ubacio 7 poena uz 4 skoka i 2 asistencije.
Memfis je do 31. pobede u sezoni predvodio raspoloženi Grin sa 29 poena, jednom asistencijom i 6 skokova, ćime je bio i najefikasniji igrač utakmice.

Klivlend je nastavio seriju pobeda i na gostovanju u Njujorku odnevši pobedu sa 111:104.
Ubedljivo ih je predvodio Lebron Džejms sa 32 poena, 10 asistencija i 5 skokova, a na drugoj strani u timu Njujorka Dženinga sa istim brojem asistencija i 23 poena i Entoni sa 17 poena nisu mogli da ga zaustave.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.