SUDAR DVA GIGANTA: Real dočekuje Bajern u polufinalu LŠ

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Apr.2014, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUDAR DVA GIGANTA: Real dočekuje Bajern u polufinalu LŠ

Fudbalski svet u sredu će biti svedok prvog od dva sudara giganata, madridskog Reala i minhenskog Bajerna u polufinalu Lige šampiona, u koje oba kluba zajedno unose čak 14 titula prvaka Evrope.
(FOTO: AP)
Ovaj duel svakako bi mogao da se nazove finale pre finala, jer Bajern brani titulu osvojenu prošle godine, dok Real posle tri uzastopna polufinala >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << konačno želi da napravi korak više i dođe do jubilarne, 10. krune.
I ne samo to, ekipu Bajerna sa klupe predvodi Pep Gvardiola, koji je od 2008. do 2012. godine sa Barselonom bio prava noćna mora i nerado viđen gost na Bernabeu.
Za razliku od Reala, Bajern je u Bundesligi već odbranio šampionski trofej, dok Madriđani „kaskaju” za gradskim rivalom Atletikom u finišu Primere.
Pokazaćemo da umemo da igramo važne utakmice, a šanse za prolaz u finale su podjednake. Siguran sam da će svaki fudbaler pružiti maksimum, jer jednostavno druga opcija i ne postoji – rekao je kapiten Bajerna Filip Lam.
Trener Reala Karlo Anćeloti, koji ima pozitivna iskustva sa Bavarcima, s obzirom na to da je na putu do dva trofeja sa Milanom eliminisao Bajern, u sutrašnjem meču konačno će moći da računa na oporavljenog Kristijana Ronalda, zvanično najboljeg fudbalera današnjice.
Bajernu i Realu biće ovo 21. okršaj u evropskim kupovima, nemački klub ima 11 pobeda, a madridski sedam, dok je dva puta bilo nerešeno.
Poslednji put ovi timovi sastali su se u sezoni 2011/2012 takođe u polufinalu LŠ, kada su Bavarci prošli dalje posle boljeg izvođenja penala.
Za nas je sjajno što igramo sa timom kao što je Bajern, daćemo sve od sebe da odemo u finale. Gvardiola je jedan od najboljih trenera na svetu, znamo da će biti teško. Ovo je za nas možda i najvažniji trenutak u sezoni – poručio je Anćeloti.
Poslednji put Real Madrid igrao je u finalu LŠ još 2002. godine, kada je savladao drugi nemački klub, Bajer iz Leverkuzena sa 2:1.
Utakmica na stadionu „Santjago Bernabeu“ igra se od 20.45.


Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Real čeka Bajern: Ronaldo napada Gvardiolu

Izvor: Blic, 22.Apr.2014

Fudbalski svet će biti svedok prvog od dva sudara giganata, madridskog Reala i minhenskog Bajerna u polufinalu Lige šampiona, u koje oba kluba zajedno unose čak 14 titula prvaka Evrope...Ovaj duel svakako bi mogao da se nazove finale pre finala, jer Bajern brani titulu osvojenu prošle godine, dok...

Nastavak na Blic...

Sudar titana

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2014

Fudbalski svijet u srijedu (20.45) će biti svjedok prvog od dva sudara titana, prvog meča Real Madrida i Bajerna u polufinalu Lige šampiona, u koji oba kluba zajedno unose čak 14 titula prvaka Evrope.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nojer: "Znamo da nas Real poštuje"

Izvor: Sportske.net, 22.Apr.2014

Uoči meča polufinala Lige šampiona između madridskog Reala i Bajerna iz Minhena izjavu za medije dao je čuvar mreže Bavaraca Manuel Nojer.

Nastavak na Sportske.net...

LŠ: Real dočekuje Bajern

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2014, 09:02

Fudbalski svet danas će biti svedok prvog od dva sudara giganata, madridskog Reala i minhenskog Bajerna u polufinalu Lige šampiona, u koje oba kluba zajedno unose čak 14 titula prvaka Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.