Bajern na „Bernabeuu”

Izvor: Politika, 22.Apr.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern na „Bernabeuu”

Večeras u prvi meču polufinala Lige šampiona sastaće se klubovi koji su zajedno 14 puta bili prvaci Evrope

Fudbaleri Reala dočekaće večeras Bajern na „Santjago Bernabeuu” u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona (RTS 1, 20.45 č). To će biti okršaj timova koji su zajedno 14 puta bili prvaci Evrope (Real 9, Bajern 5) i koji i ove sezone imaju najviše ambicije.

„Kraljevski klub” >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je ove sezone u eliti ostvario osam pobeda, jedan remi i poraz, a u četvrtfinalu je izbacio Borusiju iz Dortmunda. U domaćem šampionatu se nalazi na trećoj poziciji šest bodova iza lidera Atletika, ali i utakmicom manje. Već su osvojili Kup kralja, a više puta su isticali da im je cilj ove sezone „tripla kruna”. Madriđani desetu titulu čekaju od 2002. godine

– Za nas je sjajno što igramo sa timom kao što je Bajern, daćemo sve od sebe da odemo u finale. Gvardiola je jedan od najboljih trenera na svetu, znamo da će biti teško. Ovo je za nas možda i najvažniji trenutak u sezoni – poručio je Karlo Ančeloti i dodao da bi Kristijano Ronaldo mogao da igra.

– Ronaldo je trenirao kao i svi ostali igrači prethodnih dana. Pre utakmice ćemo videti da li je spreman. Igraće samo ako je maksimalno fit i ako ne postoji rizik da obnovi povredu. Verujem da će moći da igra.

Portugalski fudbaler je ove sezone postigao 14 golova u eliti i potreban mu je još jedan da bi postavio rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni. Trenutno deli prvo mesto sa Lionelom Mesijem i Žozeom Altafinijem. Trening u ponedeljak je propustio Geret Bejl zbog bolesti, a u tim se vraća Serhio Ramos.

Bajern je odbranio titulu u Bundes ligi tako da u potpunosti može da se posveti ovom takmičenju. Bavarci bi ukoliko osvoje titulu postali prva ekipa koja je bila dve godine uzastopno prvak u Ligi šampiona. Oni su ove sezone ostvarili sedam pobeda, dva remija i jedan poraz u Evropi, a u četvrtfinalu su eliminisali Mančester junajted.

– Radujem se utakmicama, to će biti dva velika meča. Pokazali smo da možemo dobro da igramo u važnim utakmicama, ali mislim da su šanse 50-50. Verujem da će svaki igrač pružiti maksimum, jer ako to ne uradimo, nemamo šta da tražimo - rekao je Filip Lam.

Bavarci su dominirali ove sezone u svim takmičenjima, ali je posle osvajanja titule u Nemačkoj vezali tri utakmice bez pobede što im se retko dešava. Ipak, i dalje su u prilici da ponove prošlogodišnji uspeh kada su osvojili pet pehara. Đozep Gvardiola je imao dosta uspeha na „Bernabeuu” gde je kao trener Barselone igrao sedam puta i nijednom nije izgubio.

Dva tima su se sastala 20 puta, nemački tim je pobedio 11 puta, španski 7 dok su dva meča završena bez pobednika. Poslednji put su se sastali u sezoni 2011/12 takođe u polufinalu, kada je Bajern prošao dalje posle boljeg izvođenja penala. Bavarci su neporaženi na poslednjih deset evropskih utakmica kao gosti, dok je „kraljevski klub” pobedio na prethodnih 17 mečeva na domaćem terenu.

Revanš se igra 29. aprila u Minhenu.

K. I.

objavljeno: 23.04.2014

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

NAJAVA DANA (sreda, 23. april): Sudar svetova u Madridu

Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2014, 09:21

REAL MADRID - BAJERN, 20.45 (Fudbal, Liga šampiona)  Real je u seriji od sedam pobeda na svom terenu u Ligi šampiona i na svakom od tih mečeva postizao je bar po dva gola. I Bavarci su sila, u elitnom takmičenju ne znaju za poraz 11 utakmica na strani. PSŽ – EVIJAN, 18.30 (Fudbal, Francuska 1)...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.