Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 11:38

Subota u Seriji A: Mihajlović sprema treću šalu Interu u tri godine

Srpski stručnjak se dva puta vratio kući pevajući sa gostovanja na San Siru protiv Nerazura u poslednje tri sezone

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najvažniji meč subotnjeg programa četvrtog kola Serije A se igra na San Siru između Intera i Bolonje koji su u prva tri kola osvojili isti broj bodova - sedam. Dva velika prijatelja, i učenika Svena Goran Eriksona, će ukrstiti koplja: Simone Inzagi i Siniša Mihajlović. Inzagi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je nameran da proba argentinski tandem Martinez- Korea u napadu dok Miha kaže da njegov sunarodnik Arnautović igra uvek, čak i kada nije spreman u potpunosti.

Na Marasiju ćemo videti mali srpski derbi u okviru sudara Đenove i Fjorentine. Nikola Maksimović će pokušati da zaustavi Dušana Vlahovića koga italijanska štampa svrstava u red sa Erlingom Halandom i Džejdonom Sančom kao najboljim igračima sveta rođenim u novom milienijumu.

U Salernu, trener Fabricio Kastori se bori da sačuva klupu dok njegov kolega Đan Pjero Gasperini želi da lansira let Atalante u Seriji A posle ohrabrujuće predstave u Ligi šampiona protiv Viljareala.

INTER  - BOLONJA (18.00)

Niko u poslednjih osam godina, osim Juventusa, nije toliko puta pobedio Inter na San Siru kao Bolonja - čak četiri puta. S druge strane, Inter se nalazi u seriji od 17 uzastopnih pobeda na svom stadionu i u ovom veku samo je Juve imao duže pobedonosne serije na domaćem terenu, 25 u 2014. godini i 33 u 2017. godinni.

Simone Inzagi ima sve igrače na raspolaganju osim Sensija koji će se vratiti tek posle oktobarske pauze u prvenstvu. Budući da će Inter u sledeće dve nedelje odigrati pet mečeva, u Seriji A i Ligi šampiona, logično je da trener Nerazura rasporedi teret odgovornosti i napora na više svojih fudbalera. Večeras bi protiv Bolonje trebalo da odmore spoljni vezni Darmjan i Perišić kao i  centarfor Džeko, umesto njih će igrati Damfris, Dimarko i Korea. Kandidat da se nađa u startnoj postavi je i Vidal mada je Čalhanoglu bliži da bude potvrđen u početnoj formaciji.

Interesantno je da Korea i Lautaro Martinez do sada nisu odigrali ni jedan minut zajedno u crno-plavom dresu. Inzagi je tražio od svojih napadača i ostalih igrača da budu koncentrisani i staloženi pred protivničkim golom imajući u vidu broj šansi koje su proćerdali protiv Sampdorije i Real Madrida. U suštini Simone pretenduje da njegovi izabranici budu koncentrisani i da svedu broj grešaka na razumnu razmeru.

Siniša Mihajlović se dva puta vratio kući pevajući sa gostovanja na San Siru protiv Intera u poslednje tri sezone, samo je prošle godine izgubio meč od svog nekadašnjeg kluba u Milanu. Osim Mihe u redovima Bolonje će biti još dvojica bivših interista: Medel i Arnautović. Čileanac je bio na izlaznim vratima tokom leta, ali je uspeo da ubedi Sinišu da može da bude još uvek koristan Bolonji dok je Arnautović već neprikosnoveni lider tima iz Emilije. To se lako može zaključiti i iz reči Mihajlovića na konferenciji za novinare pred meč sa Nerazurma: “Arnautović je još uvek samo 50 odsto fizički spreman, ali on ima sigurno mesto u napadu čak i kada nije u top formi. Ako može da igra tri vezane utakmice u sedam dana u dresu reprezentacije može i u Bolonji”, bio je jasan trener Bolonje.

Kao i Inzagi i Miha ima gotovo sve igrače na raspolaganju, nije u pogonu samo Kingsli. Što se tiče sastava jedina dilema je između Sansonea i Baroua, sa Italijanom u blagoj prednosti.

INTER 3-5-2: Handanović - Škrinjar, De Fraj, Bastoni - Damfris, Barela, Brozović, Čalhanoglu, Dimarko - Korea, Lautaro Martinez

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - De Silvestri, Medel, Bonifaci, Hiki - Domingez, Svanberg - Orsolini, Sorijano, Sansone - Arnautović

ĐENOVA - FJORENTINA (15.00)

Đenova je tim sa kojim Fjorentina ima najbolji skor u Seriji A. Na tačno sto odigranih mečeva Ljubičasti su zabeležili 44 pobede i samo 18 poraza, međutim u poslednjih sedam godina, toskanski tim je samo jednom slavio na Marasiju protiv Grifonea. Štaviše, najčešći rezultat u poslednjoj deceniji između dva tima je nereršen.

Oba tima dolaze na današnji meč galvanizovani pobedama u prethodnom kolu, Fjorentina je vezala dve pobede protiv Torina i Atalante dok su Griforni prvu pobedu u sezoni zabaležili u Kaljariju.

Na Marasiju ćemo prisustvovati i direktnom srpskom dvoboju. Nikola Maksimović će pokušati da zaustavi Dušana Vlahovića. Trener Fjorentine Italijano nije krio na prezentaciji današnjeg okršaja da se najviše uzda u Vlahovića. Centarfor Fjroentine nije samo već postigao tri gola, nego je bio i lokomotiva tima na startu sezone. Zahvaljujući Vlahoviću, Fjorentina se predstavlja kao jedno od mogućih prijatnih iznenađenja šampionata, štaviše naš fudaler se stavlja na postolje najtalentovanijih evropskih napadača, zajedno sa Halandom i Sančom.

Trener Grifonea Balardini ne može da računa na Sturara, Kasastu i novog centarfora Kaiseda. Na drugoj strani, na gol se vraća Drongovski a Italijano je ostavio u Firenci samo povređenog Venutija.

ĐENOVA 3-5-2: Sirigu - Vanheusden, Maksimović, Krišito - Kambijaso, Ture, Badelj, Rovela, Fares - Destro, Ekuban (Pandev)  

FJORENTINA 4-3-3: Drongovski - Odriozola, Milenković, Kvarta, Biragi - Bonaventura, Toreira, Kastrovili - Kaljehon, Vlahović, Sotil (Niko Gonzales) 

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

SALERNITANA - ATALANTA (20.45)

Trener Fabricio Kastori je izbegao sudbinu Di Frančeska i Sempličija na startu sezone, ali se čini da su mu šanse da nastavi avanturu na klupi Salernitane odbrojane, ako ne dođe do preokreta u rezultatima do oktobarske pauze u šampionatu. Klub iz Salerna je jedini, uz Veronu, koji nije osvojio nijedan bod u prva tri kola prvenstva.

U timu domaćina se očekuje mnogo od veterana Franka Riberija koji bi trabalo da počne meč u ulozi ofanzivnog pleja iza leđa Simija i Bonacolija. Nije isključeno da šansu dobije od prvog minuta Milan Đurić umesto Simija.

Na drugoj strani Atalanta želi da potvrdi napredak u igri koji se video protiv Viljareala u Ligi šampiona i da popravi utisak posle samo jednog osvojenog boda na mečevima u Bergamu protiv Bolonje i Fjorentine i samo jednog postignutog gola.

Trener Boginje Đan Pjero Gasperini ne može da računa još večeras na De Rona u Seriji A pošto mu sa večerašnjim mečom ističe suspenzija od četiri utakmice zabrane igranja. Kao što je poznato Murijel će se vratiti na teren tek sredinom oktobra a Hatebor tek na prelazu između 2021. u 2022. godinu.

Kopmejners je ostavio veoma dobar utisak u Španiji pre četiri dana i nije isljučeno da ga vidimo od prvog minuta protiv Salernitane. U napadu, po običaju, Gasperini je promešao karte na poslednjim treninzima: jedina sigurna tačka je Zapata koji će predvoditi napad, dok su Pesina, Malinovski, Mirančuk i Iličić u igri za preostala dva mesta.

SALERNITANA 3-4-1-2: Belec - Bogdan, Strandberg, Galjolo - Kečrida, M. Kulibali, L. Kulibali, Ranijeri - Riberi - Simi, Bonacoli 

ATALANTA 3-4-1-2: Muso - Toloi, Demiral, Palomino - Mehle, Frojler, Kopmejners, Gosens - Pesina - Iličić, Zapata

----------------

Utakmicu šampionata Italije možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------

SERIJA A – 4. KOLO

Petak

Sasuolo - Torino 0:1 (0:0)

/Pjaca 84/

Subota

15.00: (3,35) Đenova (3,40) Fjorentina (2,30)

18.00: (1,40) Inter (5,30) Bolonja (8,00)

20.45: (9,50) Salernitana (5,50) Atalanta (1,35)

Nedelja

12.30: (2,70) Empoli (3,35) Sampdorija (2,80)

15.00: (2,50) Venecija (3,40) Specija (3,00)

18.00: (1,50) Lacio (4,60) Kaljari (7,00)

18.00: (4,20) Verona (3,60) Roma (1,95)

20.45: (2,20) Juventus (3,50) Milan (3,50)

Ponedeljak

20.45: (4,20) Udineze (3,60) Napoli (1,95)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.