Prvo De Burovo pojačanje za Inter: Samo je Bobo Vijeri bio skuplji!

Izvor: MozzartSport.com, 12.Avg.2016, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo De Burovo pojačanje za Inter: Samo je Bobo Vijeri bio skuplji!

Žoao Mario stiže na “Đuzepe Meacu“

A Bola: "Arivederči Žoao Mario".

O Žogo: "Žoao Mario na putu za Inter".

Rekord: "Blizu zbogom Žoaa Marija".

Izvesno je. Kada je uvideo da nijedan od engleskih klubova koji su se pominjali neće isplatiti otkupnu klauzulu od 60.000.000 evra Sporting je postao svestan da je osuđen na Inter. I na kraju je prihvatio: Žoao Mario ide u tabor Nerazura za obeštećenje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od 40.000.000 evra.

Jedino gde se portugalski mediji baš i ne slažu jesu visine premija. Pominje se dodatna zarada od 5.000.000 do 10.000.000 evra u zavisnosti od partija 23-godišnjeg veziste na "Đuzepe Meaci". A Bola navodi  da je posao "praktično garantovan", O Žogo i Rekord da je samo pitanje sata kada će biti ozvaničen.

Gazeta delo Sport izlazi sa detaljima o zaradi igrača. Kaže se da će Mario dobiti petogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni. Neto. Podseća i da su pregovori trajali meseci, da je Inter prvo nudio 25.000.000, bonuse od 5.000.000 plus nekog od igrača kao deo trampe.

Nije vredelo, Sporting je interesovao samo novac, pa je Mario postao drugo najskuplje pojačanje u istoriji kluba. Odmah iza Kristijana Vijerija, koji je na prelazu iz 20. u 21. vek Laciju plaćen, kad preračunamo u sadašnju valutu, oko 45.000.000 evra. Ispod su, recimo, asovi poput Ernana Krespa, Ronalda, Zlatana Ibrahimovića, Klarensa Sedorfa... Inflacija ili je fudbalsko tržište otišlo dođavola? Biće da je i jedno i drugo.

Verovatno i način da se podmire menadžerski apetiti. Pregovore oko dovođenja Marija je u ime novih vlasnika Intera iz Kine vodio uticajni iranski menadžer Kia Jorabhijan. Njegov dolazak u Milano već je uskomešao duhove na Apeninima, jer se strahuje da bi u saradnji sa Pinijem Zahavijem mogao da od Intera napravi klasičan menadžerski klub - takozvani protočni bojler.

Italijanski mediji navode i da bi dolazak Žoaa Marija mogao da znači i skori rastanak Intera sa Marcelom Brozovićem.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

De Bur dobija prvo zvučno pojačanje?

Izvor: N1 televizija, 12.Avg.2016

Kako prenose portugalski mediji, fudbaler Sportinga Žoao Mario ide u tabor Nerazura za obeštećenje od 40.000.000 evra...Jedino gde se portugalski mediji baš i ne slažu jesu visine premija. Pominje se dodatna zarada od 5.000.000 do 10.000.000 evra u zavisnosti od partija 23-godišnjeg veziste na...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.