Presudio Srbiji u Areni, pa izabran za najboljeg mladog košarkaša Crne Gore

Izvor: Blic, 30.Dec.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presudio Srbiji u Areni, pa izabran za najboljeg mladog košarkaša Crne Gore

Za najboljeg košarkaša Crne Gore u 2012. godini izabran je Aleksa Popović, igrač podgoričke Budućnosti.

Popović, bek/nisko krilo Podgoričana, u ovoj sezoni ABA lige prosečno ubacuje 10,3 poena po meču, sa svojom ekipom osvojio je letos duplu krunu, a standardni je član reprezentacije koja je sa učinkom 10-0 izborila nastup na predstojećem prvenstvu Evrope.

Nagrada za najboljeg crnogorskog igrača u inostranstvu pripala je centru Minesote Nikoli Pekoviću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dok su u ženskoj konkurenciji trofeji pripali Biljani Turčinović iz nikšićkog Rolinga, odnosno Iva Perovanović koja nastupa za ruski klub Nadežda iz Orenburga.

Najbolji mladi igrač Crne Gore je plejmejker Budućnosti Nikola Ivanović, koji je u kvalifikacijama za Eurobasket nestvarnom trojkom sa pola terena presudio Srbiji u Areni, a kod mladih crnogorskih dama priznanje je pripalo Mileni Đaletić iz Budućnosti.

Najbolji trener Crne Gore u 2012. godini je selektor muške seniorske reprezentacija i šef stručnog štaba francuskog Roana Luka Pavićević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.