Premijerligaši 6/6 u FA kupu – Petrović sačuvao mrežu

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 21:32

Premijerligaši 6/6 u FA kupu – Petrović sačuvao mrežu

Fudbaleri Čelsija i Aston VIle plasirali su se u četvrtu rundu FA kupa i tako zaokružili savršen dan premijerligaša u tom takmičenju.

U sredu su odigrana tri duela, prolaz dalje su obezbedili Fulam i Totenhem, dok će Bretnford i i Vulvsi morati da odigraju još jedan meč.

Sparsi su bili bolji od Barnlija, koji je za sada jedina ekipa koja je i zvanično ispala, a timovi iz Premijer lige su drugog dana imali stopostotan učinak.

Ranije tokom subote Njukasl >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u velikom derbiju eliminisao u gostima Sandrelend (3:0), a ubedljiv je bio i Šefild junajted (4:0) na gostovanju Džilingemu. Bornmut se namučio protiv QPR (3:2), dok je Brajton posle preokreta bio bolji od Stouka (4:2).

Taj niz su nastavili i Čelsi koji je golovima Brože, Sterlinga, Silve i Fernandeza nadigrao Preston u drugom poluvremenu (4:0), nakon što u prvom dugo nije bilo golova. Na golu "plavaca" je svih 90 minuta proveo Đorđe Petrović.

Mučila se dugo i Aston Vila protiv Midlzbroa i tek u 87. minutu stigla do gola preko Metjua Keša koji je bio i jedini na tom meču. Tim iz Birmingema će po prvi put posle sedam godina igrati u četvrtoj rundi.

U preostala dva meča dalje su prošli Svonsi i Šefil Venzdej, a iz Čempionšipa ćemo u narednoj rundi gledati i Ipsvič, Plimut, Blekburn, Lester, Sautempton i Votford.

Najveće iznenađenje dana je napravio šestoligaš Mejdston, koji je minimalnim rezultatom eliminisai Stivenidž iz Lige 1.

U nedelju nas očekuje i najveći derbi ove runde. Od 17.30 će na "Emirejtsu" svoj meč odigrati Arsenal i Liverpul.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.