Zelenski otkazao posetu Madridu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2024, 08:17

Zelenski otkazao posetu Madridu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski otkazao je posetu Madridu kasnije ove nedelje gde je trebalo da se sastane sa španskim premijerom Pedrom Sančezom i kraljem Felipeom VI, saopšteno je iz kraljevske palate.
Diplomatski izvori su istakli da je otkazivanje putovanja predsednika Ukrajine, koje je trebalo da obuhvati i Portugal, posledica složene situacije kroz koju prolazi njegova zemlja suočena sa ruskom ofanzivom posle više od dve godine rata, prenosi agencija EFE.
Španska vlada nije zvanično najavila posetu, iako su u ponedeljak izvori iz vlasti otkrili da je tokom poseti planirano potpisivanje bilateralnog sporazuma o bezbednosti....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

TENZIJE NA FRONTU Zelenski otkazao posetu Madridu i Lisabonu

Izvor: Blic, 15.Maj.2024

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski otkazao je posetu Španiji i Portugaliji, saopštile su španske i portugalske vlasti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.