Novi Vodič za limfom: Uveden koncept precizne medicine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2024, 08:17

Novi "Vodič za limfom": Uveden koncept precizne medicine

Novi, inovativni pristup lečenja hematoloških pacijenata uvodi se u svim medicinskim ustanovama u Srbiji od danas, dan nakon što je na skupu hematologa Srpska limfomska grupa u Beogradu predstavila "Vodič za dijagnostiku i lečenje limfoma".
U trećem izdanju, Vodič se fokusira na napredak u tretmanu Hočkinovog limfoma, folikularnog limfoma i difuznog B krupnoćelijskog limfoma.
"Govorili smo o novom načinu lečenja pacijenata sa tri grupe limfoma, što su i najčešće hematološke bolesti s kojima se susrećemo u svakodnevnoj kliničkoj praksi. Kod te tri grupe limfoma došlo je do najveće promene tokom poslednje dve godine, a koncept precizne medicine postao je sistem lečenja hematoloških pacijenata",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.