U toku polaganje prijemnih ispita za upis u umetničke škole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2024, 08:49

U toku polaganje prijemnih ispita za upis u umetničke škole

U toku je polaganje prijemnih ispita za upis učenika u umetničke škole i specijalizovana odeljenja gimnazija, koje će trajati do 19. maja.
Ove godine je na raspolaganju 4.928 mesta, a prijavljeno je oko 7.200 kandidata.
"Prijemni ispiti za specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih srednjih škola počeli su 10. maja. Organizuju se radi provere posebnih sklonosti potrebnih za upis u umetničke, baletske, muzičke škole, specijalizovana odeljenja gimnazija širom Srbije i specijalizovane gimnazije - filološku, sportsku, matematičku - i trajaće do 19. maja", rekao je za Tanjug Miodrag Savović, rukovodilac Grupe za srednje opšte i umetničko obrazovanje i vaspitanje Ministarstva prosvete.
...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za upis učenika u srednju školu planirano 72.522 mesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2024

Prijemni ispiti za upis u specijalizovana odeljenja srednjih škola trajaće do 19. maja, a iz Ministarstva prosvete danas su naveli da u ovim školama ima 4.928 slobodnih mesta, kao i da se prijavilo 7.200 kandidata...Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, prijemni ispiti se organizuju radi provere...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.