Правилно дозирање омекшивача за веш: Колико је стварно довољно, а кад постаје катастрофа за здравље

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jun.2024, 08:47

Правилно дозирање омекшивача за веш: Колико је стварно довољно, а кад постаје катастрофа за здравље

Правило коришћења омекшивача која морате знати. Фото: Pexels/Ron Lach Свака домаћица воли када њен веш мирише свеже и чисто. Мирис чистог веша који се шири домом ствара осећај удобности и задовољства. У потрази за тим савршеним мирисом, многе домаћице често прибегавају употреби већих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << количина омекшивача, верујући да ће тако постићи бољи ефекат. Међутим, претерана употреба омекшивача, иако из најбоље намере, може донети више штете него користи.
Правилна количина омекшивача за веш Прекомерно коришћење омекшивача може довести до оштећења тканина и веш-машине. Уместо да се ослањате на мере означене на поклопцу омекшивача, користите мању количину. Чак и најмања ознака на поклопцу може бити превелика. Идеално је користити кашику као меру.
Препоручује се да додате једну велику кашику омекшивача на 3,5 килограма веша. Стандардна веш машина има капацитет од седам килограма, што значи да су потребне две велике кашике омекшивача по прању.
Изаберите омекшивач за осетљиву кожу Ако имате осетљиву кожу, размислите о коришћењу омекшивача без мириса. Мирисни омекшивачи често садрже хемикалије које могу изазвати иритације. Такође, постоје и природна алтернатива у виду домаћег омекшивача за веш с глицерином који је иритира кожу
Здравствени ризици мирисних омекшивача Мирисни омекшивачи могу садржати преко три хиљаде различитих састојака, укључујући фталате, који су познати по томе да негативно утичу на људско здравље, посебно на репродуктивно здравље мушкараца.
Постоје многе студије које говоре о штетности фталата на људски организам, рецимо недавно студија објављена у „International Journal of Andrology“ говори како изложеност овим материјама утиче на ендокрини систем као и на битне развојне процесе. Умањује развој дела мозга код мале деце који је задужен за производњу тестостерона код дечака, а чак до 40 одсто младих мушкараца у неким земљама имају слабији квалитет сперме..
Naučnici napravili dijamant za 150 minuta – Prirodi potrebne milijarde godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Правилно дозирање омекшивача за веш: Колико је стварно довољно, а кад постаје катастрофа за здравље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.