Pre 18 godina - Mijatove genijalnosti za plasman na SP u Francuskoj! (video)

Izvor: Sportske.net, 15.Nov.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre 18 godina - Mijatove genijalnosti za plasman na SP u Francuskoj! (video)

Na današnji dan reprezentacija Jugoslavije je obezbedila učešće na Mondijalu u Francuskoj.

Dobro, obezbedili smo učešće i posle prve utakmice u baražu sa Mađarima gde je bilo 1:7 za naš tim, a drugi meč je bio samo otaljavanje posla.

Otaljavanje uz rezultat 5:0 na "Marakani" pred punim stadionom koji je došao da pozdravi jednu od najboljih generacija naše reprezentacije ikada koju je predvodio Slobodan Santrač.

Jugoslavija je tada kao druga iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << grupe gde su bile reprezentacije poput Španije ili Češke (vicešampion Evrope u tom trenutku) prošla u baraž za SP u Francuskoj, a izvukli smo premiju, reprezentaciju Mađarske.

Prva utakmica, kao što smo vam i napisali, završena je rezultatom 1:7 za nas, druga ubedljivih 5:0 za ukupnih 12:1 nakon dva meča.

Peđa Mijatović je dominirao u baražu, dao je sedam golova u dva meča, čak četiri u drugom meču.

Taj drugi meč je igran baš na današnji dan na "Marakani", 15. novembra 1997. godine.

Jugoslavija: Kralj (od 46. Leković) - Mirković, Mihajlović, Đukić, Đorović - Brnović, Jokanović (od 46. Drulović), Savićević (od 71. Govedarica), Stojković - Mijatović i Milošević.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.