Potraga za nestalim avionom sa fudbalerom gotova za danas, njegov otac sumnja na najgore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za nestalim avionom sa fudbalerom gotova za danas, njegov otac sumnja na najgore

Petnaestočasovna potraga za nestalim malim avionom, u kojem se nalazio argentinski fudbaler Emilijano Sala, večeras je obustavljena zbog mraka, rekli su policijski zvaničnici, koji kažu da ne očekuju da nađu preživele.

Avion je leteo iz francuskog grada Nanta, gde je fudbaler bio da bi se oprostio od doskorašnjih saigrača, ka Kardifu u Velsu, gde je trebalo da nastavi igračku karijeru, prenela je agencija AP.

Policija je saopštila da su videli plutajuće objekte >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u vodi, ali da ne mogu da potvrde da li oni pripadaju letelici koja je nestala sa radara u ponedeljak uveče.

"Posle ovoliko vremena od pada, hladnoće, vode koja je jako hladna... ne očekujem da iko preživi", rekao je policijski zvaničnik.

On je dodao da nije poznato ni kako je mali avion nestao sa radara.

"Samo je nestao", rekao je zvaničnik.

Poslednji post fudbalera na instagramu je slika postavljena u ponedeljak sa igračima "Nanta" uz poruku "poslednje zbogom".

Predsednik kluba "Nant", Valdemar Kita rekao je da je Sala bio "ljubazan, fin i drag igrač kojeg su svi voleli".

"Nant" je trebalo da igra utakmicu u sredu ali je odložio do nedelje, zbog "nestanka aviona sa bivšim igračem Emilijanom Salom".

I "Kardif" je otkazao svoj trening za danas, a izvršni direktor kluba Ken Čo rekao je da su zvaničnici kluba "vrlo potreseni zbog situacije".

Sala je ranije igrao i za francuski "Bordo".

Otac fudbalera: Počinjem da mislim na najgore

Otac nestalog argentinskog fudbalera Emilijana Sale, Orasio Sala rekao je večeras da je "počeo da misli na najgore".

Orasio Sala se obratio novinarima okupljenim ispred njegove kuće u Progresu, u Argentini, nakon što je policija, zbog mraka, do sutra ujutro obustavila potragu.

"Ne znam šta da mislim... prošli su sati i počeo sam da mislim na najgore", rekao je otac fudbalera.

On je rekao da je sa sinom bio u kontaktu u nedelju i da je Emilijano bio vrlo srećan zbog prelaska u veći klub.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.