Poslednji majstor magije zvane Trivela: Kvarežma, zbog ovoga ti tapše ceo svet (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2015, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji majstor magije zvane Trivela: Kvarežma, zbog ovoga ti tapše ceo svet (VIDEO)

Krilni napadač Porta postigao spektakularan gol i podsetio da zna mnogo fudbala, a da to pokazuje samo kad hoće

U Sportingu je nagovestio potencijal dostojan velike scene, samo izgleda da za nju nije bio spreman. Barselona, Inter i Čelsi bili su samo stanice na kojima nikad nije uspeo da opravda status umetnika, ali je Portugal teritorija na kojoj se Rikardo Kvarežma najbolje snalazi. Pomalo zaboravljeni majstor fudbala večeras je digao na noge celu državu, je rje izveo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << potez koji ga prati kroz celu karijeru i praktično je njegov zaštitni znak.

Reč je o šutu koji stranci zovu Trivela, a koji bi se kod nas mogao najbolje prevesti kao udarac spoljnom u situaciji kad je telo namešteno na „kontra“ nogu. Kažu, tako nešto radili su Pele, Ziko, Maradona, od devedesetih godina naovamo Zidan, Rivaldo, Roberto Karlos, Anri, Siniša Mihajlović, a poslednji fudbaler modernog doba koji čuva uspomenu na tu magiju je upravo Kvarežma. Na meču Porta sa Pasoš Fereirom, izveo je upravo taj udarac za eksploziju oduševljenja na stadionu Dragao i potvrdu da je majstor kakvog morate da cenite, da zna mnogo fudbala, međutim to pokazuje samo kad hoće. Zato, uživajte...

Bilo u klubovima ili reprezentaciji, Rikardo Kvarežma je često postizao ovakve golove. Evo pet najupečatljivijih.



Kvarežma je bio dvostruki strelac u ubedljivom trijumfu Zmajeva kojim su se vratili na drugo mesto tabele Primeire, ali i dalje imaju šest bodova manje od Benfike. Protiv Pasoš Fereire nije bilo problema, od prva četiri udarca na gol gostiju čak četiri završila iza leđa golmana Rafaela, uz napomenu da je Džekson Martinez uspeo da 15. golom u sezoni učvrsti lidersku poziciju na listi strelaca.

PRIMEIRA 19. kolo:

Petak:

Braga – Moreinešeš 1:0 (0:0)

/Pedro Santos 74/

Subota:

Benfika – Boavista 3:0 (2:0)

/Lima 22, Pereira 33, Žonas 54 pen./

Nacional – Belenenšeš 2:1 (1:1)

/Tijago 38, Matijas 54 – Rosa 43/

Penafijel – Vitorija Gimaraeš 1:1 (1:0)

/Martins 18 – Andre 73pen/

Nedelja:

Akademika – Maritimo 1:1 (0:1)

/Aderlan 53 – Kosta 20/

Žil Visente – Vitorija Setubal 1:1 (1:0)

/Vilela 33 – Zekinja 83/

Rio Ave – Estoril 2:1 (1:0)

/Del Valje 30pen, Koka 89 – Seba 72/

Aruka – Sporting 1:3 (1:1)

/Simao 22pen – Montero 29, Kariljo 62, Tobijas 77/

Porto – Pasoš Fereira 5:0 (3:0)

/Martinez 29, Kvarežma 40, 44 pen, Erera 46, Teljo 83/

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.