Izvor: MozzartSport.com, 17.Jul.2020, 14:45

Penzioner u 29. godini - Andre Širle završio karijeru uz iskreno priznanje: Tonuo sam sve dublje i dublje

Pamtiće se leto 2014.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sa 18 debitant na terenima Bundeslige, sa 23 prvak sveta u dresu reprezentacije Nemačke, sa 29 – penzioner.

Sišao je Andre Širle sa fudbalske scene, na opšte iznenađenje rešio da okonča karijeru u zreloj dobi. Kad većina njegovih ispiniska pruža najbolje partije, Nemac je loptanju kazao „ende“.

Što na prvi pogled jeste šok, ali kad se malo zagrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ispod površine, jasno je da krilni napadač više ne uživa u onome što najbolje zna. Kao što smo nebrojeno puta smo čuli vrhunske sportiste da će se povući kad ne budu osećali strast, tako ni kod Andrea nema želje da „tera loptu“.

„Dugo je ova odluka sazrevala u meni. Jednostavno, više mi aplauz nije potreban“, saopštio je Širle u intervjuu Špiglu, samo dva dana pošto je raskinuo ugovor sa Borusijom iz Dortmunda.

Na Vestfalenu su ga nisu hteli, u Moskvi je završio epiziodu neslavno, bez pečata ne ionako slabe partije Spartaka, karijera mu je ionako u drastičnom padu poslednje dve godine, uz napomenu da ni Slaviša Jokanović nije uspeo da je vrati na pravi kolosek tokom pozajmice Fulamu. Otuda je nekako i logično da se povuče.

Imaće šta da pamti. Primera radi, pohod na titulu prvaka sveta 2014. kad je sa Pancer divizijom protutnjao Brazilom, a u finalu asistirao za pogodak Mariju Gece, koji je takođe nedavno raskinuo ugovor sa Borusijom.

Tonuo sam sve dublje i dublje, sve više i više se udaljavao od visina“, slikovito i pre svega iskreno će Širle. „Da biste preživeli u bilo kom poslu morate da nađete određenu ulogu, inače ćete ostati bez posla i nećete dobiti novi“.

Baš to se desilo fudbaleru koju je karijeru počeo u Majncu, gradio je preko Bajera iz Leverkuzena, preko Čelsija i Volfzburga, do pomenute Borusije. Pamtiće se i 57 igara za Elf, pa i 22 gola. I to dodavanje Mariju Geceu, kad su pre šest leta bili mladi i nezaustavljivi.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.