Oslobođen za pokušaj ubistva iako je zapalio dvojicu policajaca

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Sep.2014, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen za pokušaj ubistva iako je zapalio dvojicu policajaca

ZAGREB - Kristijan Keleminović, koji je sredinom maja prošle godine polio benzinom i zapalio dvojicu hrvatskih policajaca, oca i sebe, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođen optužbi za pokušaj teškog ubisstva policajaca, ali je osuđen na tri godine zbog nedjela protiv opšte sigurnosti.

Kako je oslobođen optužbi za pokušaj teškog ubistva policajaca koji su zbog njega pretrpjeli opekline drugog i trećeg stepena na većini tijela zagrebačko županijsko državno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tužilaštvo najavilo je žalbu na oslobađajući dio presude, kao i sudsku odluku da se Keleminoviću ukine istražni zatvor u kojemu je u posljednjih godinu dana, odnosno od kada je izašao s liječenja zbog opeklina.

Keleminović je nedjelo zbog kojega mu je suđeno počinio tokom intervencije policajaca koji su u njegovu kuću u sesvetskom Belovaru pozvani zbog porodičnog nasilja. On je prije toga navodno prijetio samozapaljenjem, a kad su policajci došli intervenisati polio je benzin po njima, ocu i sebi te opuškom izazvao požar.

Policajci Marko Lasić i Pero Jeleč su nakon toga s teškim opekotinama u bolnici proveli nekoliko sedmica, dok je Keleminović gotovo četiri mjeseca proveo u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.