Očekivano: Itudis je najbolji trener Evrolige

Izvor: Mondo, 16.Jul.2019, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekivano: Itudis je najbolji trener Evrolige

Strateg šampiona CSKA iz Moskve poneo je nagradu Aleksandar Gomeljski za sezonu 2018/2019.

CSKA iz Moskve osvojio je titulu u Evroligi u sezoni 2018/2019, a trener tog tima Dimitris Itudis proglašen je za najboljeg stručnjaka u tom takmičenju.

Itudis (48) je nagradu "Aleksandar Gomeljski" dobio drugi put u poslednjih pet sezona, navodi se na sajtu Evrolige.

"Iako je ovo individualna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nagrada, smatram da je zaslužuje ceo tim, jer veliki broj zaslužuje zahvalnost", poručio je Itudis.

"Even though this award is considered a personal one, I believe it’s a team award, which belongs to so many people who deserve appreciation"Humble throughout Congrats on an amazing season, coach #GameONpic.twitter.com/0yp5koATlh

— EuroLeague (@EuroLeague) July 16, 2019

Najboljeg trenera biralo je 16 evroligaških trenera, a Itudis je dobio više glasova od Ergina Atamana iz Efesa i Šarunasa Jasikevičijusa iz Žalgirisa.

CSKA je u finalu Fajnal fora pobedio Efes (91:83) i osvojio drugu titulu prvaka Evrope otkako je Itudis preuzeo tim 2014. godine, a ukupno osmu u klupskoj istoriji.

Grčki trener je pet titula Evrolige osvojio kao pomoćni trener u Panatinaikosu, između 2000. i 2011. godine sa trenerom Željkom Obradovićem.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.