OVO JE NEVEROVATNO: Božanski Spanulis opet pogodio trojku, Olimpijakos je odbranio titulu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Maj.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE NEVEROVATNO: Božanski Spanulis opet pogodio trojku, Olimpijakos je odbranio titulu! (VIDEO)

Našao se oči u oči sa Dimitrisom Dijamantidisom, raspalio je i - POGODIO

Dva i po sata drame, 50 minuta aktivne igre, dva produžetka i nova magija neuništivog Vasilisa Spanulisa u poslednjoj sekundi, kojom je na kolena bacio Dimitrisa Dijamantidisa, sve njegove saigrače i gotovo 20.000 frenetičnih navijača u zelenoj opremi! I to bez pomoći Jorgosa Printezisa! Olimpijakos je vođen pirejskim božanstvom odbranio titulu grčkog šampiona i napravio podvig o kojem će se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pričati i pisati decenijama - 82:81 (19:16, 12:19, 21:15, 11:13, 19:18)! I to u poslednjoj utakmici u karijeri legendarnog Dimitrisa Dijamantidisa.

I ponovo je, kao i mnogo puta dosad, otrovnu strelu u srce najljućeg protivnika zario upravo majstor igre pod obručima, oličenje besprekorne mentalne snage i hrabrosti, vođa koji nije odustajao bez obzira na to što je čak tri puta pre toga bio neprecizan. Pokazao je Vasilis Spanulis da zaista poseduje srce velikog šampiona i da jednostavno u ovom trenutku nema konkurenciju. Najbolji je, najhrabriji i najveći - Vasilis Spanulis! Našao se oči u oči sa Dimitrisom Dijamantidisom, zauzeo dobro poznati stav, nadriblao loptu na pravo mesto i - POGODIO!

Kao i prethodna tri okršaja i drugi u OAKA Areni bio je napet do tačke pucanja. Uz dosta čarki i tenzije na terenu, ali i mnogo tvrde, muške košarke, granitne odbrane i trnovitog puta do koša igrači dva tima pošteno su se potukli u gotovo dva i po sata drame. Drame u kojoj je viđena prava rezultatska klackalica od prvog do poslednjeg minuta, pa i preko toga!

Spanoulis sentencia otra vez. No, no es repetido, acaba de pasar en el cuarto partido. Campeón Olympiakos pic.twitter.com/25vTLqdcIY

Činilo se da ovog puta PAO ima u šaci crveno-bele, jer je za sve defanzivne zadatke na Spanulisu u najvažnijim trenucima bio zadužen ozbiljno naoštreni Džejms Gist. Igrao je nekadašnji krilni centar Partizana kao naelektrisan, sa bespoštednom odbranom i ogromnim požrtvovanjem u napadu, što je domaćinu umalo donelo veliki trijumf.

Ali, živci i koncentracija popuštali su u najvažnijim momentima. Pre svega, Gist je na minut pre kraja četvrte deonice promašio slobodno bacanje pri rezultatu 63:63, koje bi možda odlučilo pobednika. Potom je u prvom produžetku kompletna odbrana Panatinaikosa potpuno zakazala kada je Heket posle promašaja sa penala uspeo da nadskoči sve i prosledi asistenciju do Mancarisa, koji je pogodio trojku za novo izjednačenje i odlazak u drugi deo. A onda, kada je Gist povukao kompletan tim i sa šest vezanih poena, dva skoka i ukradenom loptom u drugom doigravanju doneo vođstvo rezultatom 77:73, činilo se da će serija otići u petu utakmicu. Ali, nije bilo tako.

Kompletnu odgovornost na sebe preuzeo je Spanulis u poslednja tri minuta, a mada je delovalo da je u nekim situacijama i preterivao, jasno je bilo zašto sve lopte idu upravo na njega. Jer, pogodio je sve onda kada je najviše bilo potrebno. Uključujući i trojku vrednu titule!

Na kraju Spanulis je imao 25 poena i šest asistencija, dok je Otelo Hanter dopisao 14 poena i sedam skokova. Na drugoj strani Nikos Papas je imao 16, a Dijamantidis i Gist po 15 poena.

(FOTO: Printscreen Via Youtube)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.